ESPORT

E-sport er konkuransebaserte dataspill på høyt nivå, organisert gjennom turneringer og ligaer. Vi ønsker å gi en håndfull av landets mest talentfulle e-sport-utøvere sjansen til å bruke et år av livet sitt på å følge drømmene sine og se om de klarer å nå toppen.

Velger du et år på e-sport venter et år fullt av utfordringer. Elevene går sammen om å danne et velfungerende e-sport lag. Sammen vil dere spille, trene og utvikle dere som spillere. Undervisningen vil fokusere på samarbeid, kommunikasjon, selvutvikling, arbeidsmetodikk og taktisk forståelse. Det vil også bli fokusert på hvordan man jobber med klubber og organisasjoner, hvordan rekrutteringsprosessen fungerer, hvilke klubber og organisasjoner som eksisterer i Norge, og hvordan gjøre seg selv attraktiv for disse. Det vil også bli arrangert kurs i mer tekniske ting som streaming, videoproduksjon og bildebehandling. Som elev tar du med deg din egen datamaskin. 

STUDIETUR: 

Vi har to fastlagte utenlandsturer: 

-DREAMHACK WINTER i November 

-BERLIN på våren 

DREAMHACK WINTER er verdens største digitale festival og et av de viktigste sammlingspunktene for det internasjonale esport-miljøet. På våren drar vi til Berlin for å være publikum under opptaket av LCS-ligaen og i tillegg til utenlandsturene kommer vi også til å reise rundt på utvalgte events, turneringer og konferanser i Norge. Eksempler på slike arrangement: Spillexpo, Gigacon, ByLAN, Convention, TG, osv

FORMAT:

Nytt av skoleåret 2016/2017 er at strukturen på linjen blir som følgende:

  • 1/3 av plassene blir tildelt League of Legends spillere uten eksisterende tilknytning til lag i Telenorligaen.
  • 1/3 av plassene blir tildelt Counter-Strike: Global Offensive spillere uten eksisterende tilknytning til lag i Telenorligaen.
  • 1/3 av plassene blir tildelt spillere som allerede spiller for lag i Telenorligaen og/eller andre på høyt nivå. 

Dette blir gjort slik at alle skal kunne spille på lag uten at det skal kunne kollidere med eksisterende tilknytning, samt at vi skal ha et tilbud til personer som allerede er etablerte. Det er derfor viktig at du beskriver hvilket spill du spiller, hvilken rolle du innehar i spillet, og om du har noen tilknytning til ett etablert lag i din søknadstekst.

For å kunne vurdere søknadene grundig er det viktig at du får med følgende punkter:

  • Husk å skriv mye om deg selv som person, da det er lettere for oss å vurdere søknaden om vi får ett grundig bilde av deg.
  • Ikke glem vitnemål! Vi ser ikke på karakterene dine, men tar høyde for orden og fravær.
  • Skriv hvilket spill du spiller og send med en eller annen form for dokumentasjon på nivået ditt i spillet. Dette er for å sikre at så mange som mulig er på omtrentlig samme nivå slik at de kan spille sammen, noe som gir et godt sosialt miljø.