FORFATTERLINJA

Forfatterlinja er stedet for «learning by doing». Å skrive mye er viktig. Du vil bli utfordret til å skrive alle mulige slags tekster: Gode, dårlige, rare, stygge, lange, korte, eksperimentelle, morsomme, triste. Samtidig vil du lære mer om selve håndverket. Du vil lære om karaktertegning, sceneoppbygging, plot, dialog, ulike sjangre og forfatterskap, og du vil bli bedre i stand til å se hva som fungerer og hva som ikke fungerer i en tekst. Kort sagt: Du vil bli bedre til å skrive.

Grunnstammen i arbeidet vårt er månedsoppgaven, en skriveoppgave som du arbeider med på egen hånd, med så mye veiledning som du ønsker. Så snart den ene månedsoppgaven er levert, får dere en ny. Dere har selvsagt også mulighet til å jobbe med større prosjekter, og kan hele tiden be om individuell veiledning av læreren. I tillegg gir dere tilbakemelding på hverandres arbeider. Tekstene som elevene selv liker best, trykkes i to tekstsamlinger, en til jul og en ved skoleslutt. 

Vi samarbeider også med de andre klassene på skolen, vi besøker forlag i Oslo, og vi går på opplesningsarrangementer og får forfattere på besøk. De siste årene har vi blant annet hatt Frode Grytten, Ingvild Rishøi, Kjersti Annesdatter Skomsvold og Reidar Kjelsen innom klasserommet. 

Hvis du har lyst til å gå på Forfatterlinja, kreves det bare en eneste ting: Du må ha lyst til å skrive.