LIVET PÅ FHS

LIVET PÅ FOLKEHØGSKOLE

Ei uke på folkehøgskole er mangfoldig og innholdsrik. Hos oss er mandag, onsdag og fredag linjedager, mens tirsdag og torsdag er dager for fellesfag og valgfag.

Hver morgen er det frokost halv ni og morgenmøte klokka ni. Da samles alle og vi har navneopprop, beskjeder og "ord for dagen".

Valgfagstilbudet vårt er variert og innholdsrikt, se valgfag, men vær klar over at det varierer fra år til år. Du kan også starte ditt eget valgfag hvis du ønsker. Vi har hvert år en rekke interessante elevstyrte valgfag, fra” Jodling for begynnere” og ”Rare filmer” til ”Instrumentlære” og ”Astronomi”. Å lede et valgfag er lærerikt, og du får holde på med noe du er svært interessert i.

Fellesfag er ”Trening for alle”, der du kan velge om du vil gå tur, trene i gymsalen eller treningsrommet. Vi har ”Ukeslutt” hver fredag. Det er en hyggelig oppsummering av uka, der klassene etter tur presenterer arbeid de har gjort i klassen. 

Skoleåret er kort på folkehøgskolen. Det har å gjøre med at vi også har skole på lørdager. Da er det ”lørdagsseminar” mellom elleve og to. Klassene bestemmer to seminarer hver.

Før høstferien drar vi på fjelltur, til Jønndalen i utkanten av Hardangervidda. Vi blir kjørt fram til hytta, men alt arbeid gjør vi selv. Kortspill, konkurranser og turer er en fin måte å bli kjent med de andre på.

Hjemme på skolen har vi også oppgaver etter tur: Kjøkkentjeneste, gangvask, og romvask. Du vasker klærne dine selv og du er med og vasker klasserommet med medelevene.

I løpet av året har vi seks ”Heimtunkvelder”. En Heimtunkveld er en underholdningskveld med framvisning i Eiker Scene og god mat i spisesalen. Alle elevene er med etter tur og lager en slik kveld.

Klokka tre er det middag og ettermiddagene er fylte med valgfag og sosialt liv.

Det er mye å lære i timene på folkehøgskolen, men læringen og opplevelsene med medelever på fritida er også en viktig del av skoleåret ditt.