Om Skolen

OM SKOLEN

Velkommen til Buskerud Folkehøgskole.
Vi regner med at du har klikket deg inn her for å finne ut litt mer om skolen. Vi synes det er viktig å fortelle deg litt om hva som gjør oss så lidenskapelig opptatt av skolen vår, hvorfor våre elever nevner oss med kjærlig nostalgi – og selvfølgelig skal vi skrive om fasilitetene våre også.
 

Vi har stort fokus på fag på skolen vår. Den er sentral og styrende i hverdagen, men det er også viktig at du som fremtidig elev, rådgiver eller foresatt ikke bare får en forståelse for hva en folkehøgskole er, men også hvordan vi skiller oss ut fra mange andre folkehøgskoler.

Hva er folkehøgskole?
Hver eneste folkehøgskole er forskjellig. Vår har ett faglig fokus med mye linjetid, altså det primærfaget du søker på. Vi tror på kreativ frihet og hard arbeidsvilje, med rom for feiling. Vi ønsker også å gjerne tilby linjer som reflekterer rørsla i samfunnet ellers, og som gjerne er eller har vært underrepresentert i skoleslaget forøvrig. Det er desverre slik at mange møter stigma og uønskede holdninger knyttet til valg av interesse eller hobby, her kan du finne flere som er sånn som deg, og som aksepterer deg for den du er. 

Loven om folkehøgskolen har dette som formål:
Folkehøyskolens formål er å fremme allmenndanning og folkeopplysning. Den enkelte folkehøyskole har ansvar for å fastsette verdigrunnlag innenfor denne rammen.

Det er ingen fasit i hvordan man oppfyller dette, spesielt med tanke på at det ikke eksisterer noen definisjon på order “allmenndanning”. Noen vil kanskje mene at det er allmenn folkeskikk, vi mener det går litt dypere. Vi mener det handler mye om hvordan man ser hverandre, hvordan man kan lene seg på hverandre når det går trått, hvordan man møter hverandre i dialog for å oppnå det resultatet man ønsker, samhandling, fremtreden og ikke minst respekt.
Det som kanskje er noe unikt hos oss, er at vi ønsker å bruke situasjoner som oppstår i daglig faglig undervisning samt internatlivet til å vise den enkelte elev hvordan allmenn dannelse kan ha positive innvirkning på det de ønsker å oppnå faglig og som menneske. Vi underviser dannelse når det egner seg, og er nødvendig – via deling av livserfaring, refleksjon og samtale. Gjennom å gjøre dette på vår måte håper vi på å utdanne opplyste, samfunnsopptatte og selvstendige mennesker som kan se seg selv i det store bildet, med en økt sjanse til å møte livets utfordringer.

Fasiliteter
  • Eiker Scene med førsteklasses Lyd- og lysutstyr.
  • Gymsal
  • TV-stue
  • Peisestue
  • Datahems
  • Kostymerom
  • Vaske- og tørkerom
  • Kunstverksted
  • Treningsrom
Historie

Skolen bre grunnlagt i 1909. I starten hadde skolen almenfag som norsk, engelsk og historie, desutten praktiske fag som sløyd og hustell. Dette stod i stil med folkehøgskolen rolle i folkeopplysningen ved å bistå med utdanning på bygdene.
På 60-tallet inntok by-ungdommen skolen for alvør.
På 70-tallet var vi en radikal skole med flat styrestruktur hvor elevene var medrektorer, noe som jo var artig, men kanskje ikke så praktisk.
På 80-tallet fikk vi igjen linjer som “fred og nedrustning” og “internasjonal Politikk. Dette varte inn i nittitallet.
Rundt årtusenskiftet ble skolen en “kunst- og kulturskole”.
Skolen vi har i dag bygger på dette, men fremmer primært populærkultur.