Opptak

Vår skole tilbyr et særegent utvalg av fag: E-sport, Tegneserier & Illustrasjon, Creative Gaming, Rock & Metal, Forfatter og Romskip.

Praktisk arbeid med fagene står alltid i fokus – fordi vi tror du lærer best ved å gjøre.  

Hos oss du møter du konsentrerte forfattere, fargerike tegneserieskapere, dedikerte spilldesignere, fremtidens e-sportutøvere, hardtarbeidene musikere og filmelever som løper rundt med kamera!

Søkeprosessen

Når kan du søke?

Du kan søke når du vil. Vi har løpende opptak, som betyr at vi ikke har noen søknadsfrist. Så lenge vi har plass på linja og du oppfyller søknadskravene våre, vil vi kunne tilby deg en plass.

Hvem kan søke?

Du må være over 18 år, eller fylle 18 år i løpet av første semester. Rock & Metal krever noe forkunnskap, mens de andre tar imot både nybegynnere og viderekomne.

Hva skriver du i søknaden?

Du kan skrive så lite eller så mye du vil. Noen av linjene våre krever arbeidsprøver eller annen dokumentasjon. Vi vil gjerne at du skriver litt om motivasjonen din for å bli elev hos oss. Hvis du har spesielle behov, er det fint om du skriver litt om dette, slik at vi kan være forberedt på å gi deg et så godt og trygt skoleår som mulig.

Når får du svar?

Selv om du kan søke når som helst, får du ikke tilbud om plass før etter 1. februar. Dette gjelder alle folkehøgskoler. Søker du etter 1. februar, får du svar fra oss i løpet av få dager. For halvårskurs gjelder ingen frister, og vi har kun løpende opptak.

Når må du bestemme deg?

Du får 10 dagers svarfrist fra vi sender deg tilbud om skoleplass. Hvis du lurer på noe i denne perioden, er det bare å ringe oss eller sende en e-post. Vi svarer gladelig på det du måtte lure på. Vi registrerer deg som elev når du har betalt innmeldingspengene på 2500 kr (1100 kr for halvårskurs). Dersom du ombestemmer deg etter dette, og likevel ikke ønsker å være elev hos oss, taper du kun innmeldingspengene. Ingen andre kostnader tilkommer, så lenge du sier fra deg skoleplassen før første skoledag.

Når får du informasjon om skoleåret ditt?

I månedsskiftet juni/juli sender vi deg sommerbrev med skolerute og all praktisk informasjon. For halvårskurs får du informasjon så snart du har takket ja til plassen.

 • 1. november

  Linjetilbud lanseres – du kan søke!

 • 1. februar

  Løpende opptak starter!

 • 1. juli

  Du får sommerbrev!

 • 18. august

  Første skoledag!

 • 1. november

  Linjetilbud lanseres – du kan søke!

 • 1. februar

  Løpende opptak starter!

 • 1. juli

  Du får sommerbrev!

 • 22. august

  Første skoledag!

FAQ

Finner du ikke svar på det du lurer på? Ring oss på 31 90 96 90, eller send en e-post til post@buskerud.fhs.no.

Vi tilbyr kun dobbeltrom, og du deler bad og toalett med de andre på gangen din. Dersom du har dokumenterte grunner for enerom, kan du kontakte internatleder Marianne på e-post internatleder@buskerud.fhs.no.

For skoleåret 24/25 planlegges følgende turer:

Creative Gaming og E-sport: League of Legends reiser på en ukes tur til Berlin. Der ser dere LEC, besøker inspirerende steder, spiser god mat, spiller laser tag, og opplever hva storbyen har å by på! Dere drar også på DreamHack Winter, som er verdens største datafestival og et gigantisk LAN! Her får dere innblikk i alt som rører seg i spillkulturen. Dere kan møte kjente streamere, delta på foredrag, teste ut ikke-utgitte spill og mye mer! Og E-sport deltar selvfølgelig i turneringer, og får dermed muligheten til å konkurrere mot noen av verdens beste utøvere i League of Legends!

Forfatter drar på slott-safari til Rhindalen i Tyskland. Dere tar toget til Köln og deretter båt nedover elven. I forkant skal dere utforske den gotiske romanen og europeiske hoffromaner for å sette dere i stemning! Reisen går gjennom en viktig del av europeisk historie, og dere skal selvsagt skrive om reisen.

Tegneserier & Illustrasjon drar til Stockholm, hvor dere besøker museer, går rundt i gamlebyen, lager en selvbiografisk reisetegneserie, og besøker noen veldig dyktige utøvende svenske tegnere.

Romskip og Rock & Metal drar til Hamburg, Tysklands nest største by og en glemt perle i Nord-Europa. Byen er full av kulturelle opplevelser, kunst, musikk, historie og yrende byliv. Under studieturen drar Rock & Metal på metalkonserter, klassiske konserter i en av Europas flotteste saler, kunstutstillinger og musikkbutikk-safari, mens Romskip konsentrerer seg om kunst og film. Hamburg har et godt kollektivtilbud, og alle elever får reisekort så man kan utforske alle deler av byen både på land og vann. Dere vil bo på vandrerhjem sentralt og ta båt/tog under selve reisen.

Cosplay Unleashed drar til Paris for å møte selveste Nikita Cosplay – en av verdens største cosplayere innen for søm og tekstil. Nikita tar dere med på jakt etter stoff og tekstil, og lærer dere gode triks for å få tak i det beste materialene du trenger til det du skal lage.

I tillegg planlegger vi minst én felles skoletur i Norge.

Vi er en flyfri skole, så vi reiser med tog, buss og ferge. 

Ja, det kan du. Vi krever kun at du har fylt 18 år, eller fyller 18 år i løpet av høstsemesteret. Kanskje er et sosialt år med fokus på din interesse det du trenger for å finne motivasjon til å fullføre videregående?

Vi har små og store grupperom som står frie til bruk. For deg som trenger mye alenetid, anbefaler vi at du og romkameraten din planlegger valgfagene deres på ulike tidspunkter, og på den måten får alenetid på rommet. Internatleder kan også hjelpe deg med dette.

Ja, det kan de. Venner og familie er velkommen i helgene, og må avklares med romkameraten din og internatleder i forkant.

Hopp rett ned til innholdet