Opptak

Vår skole tilbyr et særegent utvalg av fag: E-sport, Tegneserier & Illustrasjon, Creative Gaming, Rock & Metal, Forfatter og Romskip.

Praktisk arbeid med fagene står alltid i fokus – fordi vi tror du lærer best ved å gjøre.  

Hos oss du møter du konsentrerte forfattere, fargerike tegneserieskapere, dedikerte spilldesignere, fremtidens e-sportutøvere, hardtarbeidene musikere og filmelever som løper rundt med kamera!

På Buskerud fhs er vi alle nerder av ypperste sort, og du finner garantert noen som er rarere enn deg selv!

Søkeprosessen

Når kan du søke?

Du kan søke når du vil. Vi har løpende opptak, som betyr at vi ikke har noen søknadsfrist. Så lenge vi har plass på linja og du oppfyller søknadskravene våre, vil vi kunne tilby deg en plass.

Hvem kan søke?

Du må være over 18 år, eller fylle 18 år i løpet av første semester. To av linjene våre (E-sport og Rock & Metal) krever noe forkunnskap, mens de andre tar imot både nybegynnere og viderekomne.

Hva skriver du i søknaden?

Du kan skrive så lite eller så mye du vil. Noen av linjene våre krever arbeidsprøver eller annen dokumentasjon. Vi vil gjerne at du skriver litt om motivasjonen din for å bli elev hos oss. Hvis du har spesielle behov, er det fint om du skriver litt om dette, slik at vi kan være forberedt på å gi deg et så godt og trygt skoleår som mulig.

Når får du svar?

Selv om du kan søke når som helst, får du ikke tilbud om plass før etter 1. februar. Dette gjelder alle folkehøgskoler. Søker du etter 1. februar, får du svar fra oss i løpet av få dager.

Når må du bestemme deg?

Du får 10 dagers svarfrist fra vi sender deg tilbud om skoleplass. Hvis du lurer på noe i denne perioden, er det bare å ringe oss eller sende en e-post. Vi svarer gladelig på det du måtte lure på. Vi registrerer deg som elev når du har betalt innmeldingspengene på 2200 kr. Dersom du ombestemmer deg etter dette, og likevel ikke ønsker å være elev hos oss, taper du kun innmeldingspengene. Ingen andre kostnader tilkommer, så lenge du sier fra deg skoleplassen før første skoledag.

Når får du informasjon om skoleåret ditt?

I månedsskiftet juni/juli sender vi deg sommerbrev med skolerute og all praktisk informasjon.

 • 1. november

  Linjetilbud lanseres – du kan søke!

 • 1. februar

  Løpende opptak starter!

 • 1. juli

  Du får sommerbrev!

 • 21. august

  Første skoledag!

 • 1. november

  Linjetilbud lanseres – du kan søke!

 • 1. februar

  Løpende opptak starter!

 • 1. juli

  Du får sommerbrev!

 • 22. august

  Første skoledag!

FAQ

Finner du ikke svar på det du lurer på? Ring oss på 31 90 96 90, eller send en e-post til post@buskerud.fhs.no.

Vi tilbyr kun dobbeltrom, og du deler bad og toalett med de andre på gangen din. Dersom du har dokumenterte grunner for enerom, kan du kontakte internatleder Marianne på e-post internatleder@buskerud.fhs.no.

Som elev kan du være med å bestemme hvor du vil dra! Hver linje drar på sin egen studietur til en storby i Europa. I tillegg planlegger vi minst én felles skoletur i Norge. Vi er en flyfri skole, så vi reiser med tog, buss og ferge. Koronasituasjonen er selvfølgelig en usikkerhetsfaktor, men vi jobber hardt for å få til gode studieturer.

Ja, det kan du. Vi krever kun at du har fylt 18 år, eller fyller 18 år i løpet av høstsemesteret. Kanskje er et sosialt år med fokus på din interesse det du trenger for å finne motivasjon til å fullføre videregående?

Vi har små og store grupperom som står frie til bruk. For deg som trenger mye alenetid, anbefaler vi at du og romkameraten din planlegger valgfagene deres på ulike tidspunkter, og på den måten får alenetid på rommet. Internatleder kan også hjelpe deg med dette.

Vanligvis er gjestene dine hjertelig velkommen i helgene. Men så lenge vi lever med koronarestriksjoner, kan du dessverre ikke få besøk på skolen. Hvordan dette blir for kommende skoleår, vet vi ennå ikke.