Heimtun

Vi er en skole med et særegent utvalg av fag: Forfatter, Tegneserier & Illustrasjon, E-sport, Creative Gaming, Rock & Metal, Redesign & DiY og Romskip.

Praktisk arbeid med fagene står alltid i fokus – forsterket av teori, strategi og metode.  

Her kan du forvente deg å møte filmelever løpende rundt med kamera, konsentrerte forfattere, fargerike tegneserieskapere, dedikerte spilldesignere, fremtidens e-sportutøvere, og hardtarbeidene musikere!

 På Buskerud er vi alle nerder av ypperste sort, og du finner garantert noen som er rarere enn deg selv!

Våre verdier

Skolens kjerneverdier er skaperglede, deltagelse og omsorg. Vi ønsker å utfordre våre elever innenfor følgende områder:

 • Kulturell erfaring
  Vi er populærkulturskolen, og vi ønsker at våre elever skal sitte igjen med mange gode kulturelle opplevelser etter et skoleår hos oss.
 • Grønt skifte
  Vi skal stadig jobbe med å tilpasse oss miljøutfordringene som vi står overfor.
 • Sosial erfaring
  Med nesten 100 elever samlet på et lite område, må alle ta hensyn til hverandre og bidra for at hverdagen skal gå rundt.
 • Demokratisk erfaring
  Elevene skal bli hørt, og alle skal ha mulighet til å påvirke sin egen skolehverdag. Deltagelse er essensielt!
 • Kreativ erfaring
  Våre elever skal gjennom skoleåret ha muligheten til å utvikle sin skaperkraft.

Her står det et koselig sitat over to linjer.

Vi som jobber her

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Mariann Aaland er rektor ved Heimtun.

Mariann
Aaland

Rektor

Telefon 31 90 96 94

E-post rektor@buskerud.fhs.no

Mariann har mer enn 10 års erfaring fra magasinbransjen, både som redaktør og redaksjonssjef. Hun har studert ved Forfatterstudiet i Bø og i Tromsø, og debuterte høsten 2013 med romanen Det var stille, det snødde på Gyldendal. Siden har hun jobbet som forfatter og frilansjournalist. Hun har tidligere jobbet som skrivelærer og inspektør ved skolen. 

Mariann har jobbet på Heimtun siden 2014. Hun er født i 1981 og bor i Vestfossen.

Eivind Røbekk Hagerup har sin utdannelse fra Høgskolen i Hedmark, hvor han fordypet seg i spilldesig. Nå underviser han i Creative gaming hos oss.

Eivind
R. Hagerup

Assisterende rektor / lærer Creative Gaming

Eivind er utdannet ved Høgskolen i Hedmark med i spilldesign som fordypning. Han har vært med på å vinne priser blant annet i Norwegian Game Awards, og har jobbet med spill i Tyskland og Norge. “Spill er et av nåtidens mest spennende uttrykksformer, og  spill  utfordrer oss og  er mer enn kun underholdning.” 

Eivind har jobbet på Heimtun siden 2014. Han er født i 1982 og bor i Oslo.

Claus Arthur Breda-Gulbrandsen jobber aktivt med filmproduksjon, og har blant annet laget flere videoer for Susanna & the Magical Orchestra og In the Country. Han underviser ved Romskip-linjen vår.

Claus Arthur
Breda-Gulbrandsen

Lærer Romskip

Filmlærer Claus har mastergrad i Kunst med spesialisering i film. Han er filmnerd delux, og har en bred interesse for filmhistorien. Claus jobber også freelance med film ved siden av skolen som fotograf, dokumentar og kunstfilm skaper. Han er også musiker med spesiell interesse for lyd og lydlandskaper. Claus tilbyr valgfaget Sær film hvor det er visning og fordypning i kvalitetsfilm.

Claus har jobbet på Heimtun siden 2012. Han er født i 1975 og bor i Kongsberg.

Helene Guåker er lærer ved forfatterlinjen vår

Helene Guåker

Lærer forfatter

Helene debuterte som forfatter i 2010 med boka Kjør!. Hun utgir bøker i ulike sjangre, både romaner og dikt, for voksne og ungdom. For sin niende bok Høgspenning Livsfare ble hun Brageprisnominert i 2020. I 2017 ble hun nominert til samme pris for romanen Sveiseblink.

Helene har jobbet på Heimtun siden 2019. Hun er født i 1983 og bor i Oslo.

Kyrre Andreassen er lærer ved forfatterlinja.

Kyrre Andreassen

Lærer forfatter

Kyrre debuterte som forfatter i 1997 med boken Det er her du har venna dine. Hans siste bok, For øvrig mener jeg at Karthago bør ødelegges, kom ut i 2016 til strålende kritikker. Han har blitt tildelt Sultprisen og Språklig samlings litteraturpris. Kyrre har i tillegg jobbet som redaktør, konsulent og oversetter, og han underviser ved Gyldendals skriveskole. 

Kyrre har jobbet på Heimtun siden 2011. Han er født i 1971 og bor i Drammen.

Vegard Eggum har jobbet en årrekke som studioprodusent og tekniker. Han er aktiv som soloartist og musiker, og har spilt i band fra han var 13 år. Han underviser nå i Rock& Metal.

Vegard Eggum

Lærer Rock & Metal

E-post musikk@buskerud.fhs.no

Vegard har jobbet en årrekke som studioprodusent og tekniker. Han er aktiv som soloartist og musiker, og har spilt i band fra han var 13 år. Han er Spellemannsnominert gitarist og vokalist, som i tillegg driver et platelabel og har mange års erfaring med markedsføring av musikk og band. 

Vegard har jobbet på Heimtun siden 2015. Han er født i 1980 og bor i Kongsberg.

Johann er utdannet i multimediateknologi og design ved Universitetet i Agder. Han er nå lærer ved Tegneserier og illustrasjon hos oss.

Johann
Grimstvedt

Lærer Tegneserier & Illustrasjon

Johann er utdannet innen multimediadesign og teknologi ved universitetet i Agder og har jobbet de siste 5 årene som illustratør, med oppdrag for bl.a. Cappelen Damm akademiske, Buskerud fylkeskommune og Dinepenger. Han har hatt tegneseriestriper i Dagbladet og er med i redaksjonen på undergrunnsforlaget Überpress. 

Johann har jobbet på Heimtun siden 2015. Han er født i 1984 og bor på Fiskum.

Boffen, som han kalles, er lærer ved e-sport linjen vår. Han har jobbet med e-sport i mange år, hovedsakelig som spiller hos Celestial Gaming, men han har også mye erfaring som kommentator, lærer/trener og streamer.

Sebastian
Boffen Gsell

Lærer E-sport

Sebastian, eller “Boffen” som mange vil kjenne han som, er lærer på E-sport. Han har jobbet med e-sport i mange år, hovedsakelig som spiller hos Celestial Gaming, men han har også mye erfaring som kommentator, lærer/trener og streamer. Sebastian vet mye om hva det vil si å være en god e-sport-spiller, og vil hjelpe elevene til å bli gode lagspillere! 

Sebastian har jobbet på Heimtun siden 2018. Han er født i 1992 og bor i Kongsberg.

Solrun er lærer ved linjen Redesign & DIY

Solrun
Asp Ormåsen

Lærer Redesign & DIY

Nettside Klikk her

Solrun har bachelorgrad i Design og skulptur fra New Zealand, hvor hun også bodde og jobbet som kunstner, designer og miljøforkjemper i ti år. Solrun driver Kokologisk Design i tillegg til å være lærer. Hun har ofte tilsynsvakt og blir også å finne som ansvarlig på flere av skolens arrangementer. 

Solrun har jobbet på Heimtun siden 2005. Hun er født i 1979 og bor i Kongsberg.

Tove Holmbek er valgfagslærer teater og kokkelering

Tove Holmbek

Valgfagslærer teater og kokkelering

Tove er utdannet allmennlærer og har mellomfag i Drama og teaterkommunikasjon. Hun har jobbet på, bak og foran scenen hele sitt voksne liv. Hun føler hun er heldig som får lov til å jobbe med det hun synes er mest interessant i livet: teater og ungdom. 

Tove har jobbet på Heimtun siden 1993. Hun er født i 1959 og bor i Hakadal.

Audun Haukvik jobber som valgfagslærer vokal & friluftsliv

Audun Haukvik

Valgfagslærer vokal & friluftsliv

Audun har utdannelse innen musikk, pedagogikk og rusmiddelbehandling. Han har vært aktiv artist og sanger i 20 år, med flere utgivelser bak seg. Ved siden av musikk er friluftsliv hans store lidenskap. 

Audun har jobbet på Heimtun siden 2017. Han er født 1979 og bor i Kongsberg.

Marianne Hellebø er internatleder hos oss.

Marianne Hellebø

Internatleder

Telefon 319 09 697

E-post internatleder@buskerud.fhs.no

Marianne har sin utdannelse fra Høgskolen i Oslo, Norges Idrettshøgskole og Høgskolen i Østfold med videreutdanning i konsekvenspedagogikk. De siste 14 årene har hun jobbet med barn og unge, som lærer ved Idrettsskolen Numedal Folkehøgskole, innenfor kulturskolen og som virksomhetsleder i Trysil kommune, kulturavdelingen. 

Marianne har jobbet på Heimtun siden 2016. Hun er født i 1980 og bor i Kongsberg.

Tonje Klausen

Kontorleder

Telefon 31 90 96 90

E-post kontorleder@buskerud.fhs.no

Tonje har jobbet med regnskap og økonomi i 25 år og har sin utdanning fra Høgskolen i Sør-øst Norge med spesialisering innen regnskap og revisjon. Tonje har bl.a tidligere jobbet som økonomileder i Turistforeningen i Drammen. 

Tonje har jobbet på Heimtun siden 2019. Hun er født i 1969 og bor i Krokstadelva.

Havva Sahin er kontorfullmektig og opptaksansvarlig.

Havva Sahin

Kontorfullmektig og opptaksansvarlig

Telefon 31 90 96 90

E-post kontorleder@buskerud.fhs.no

Tonje har jobbet med regnskap og økonomi i 25 år og har sin utdanning fra Høgskolen i Sør-øst Norge med spesialisering innen regnskap og revisjon. Tonje har bl.a tidligere jobbet som økonomileder i Turistforeningen i Drammen. 

Tonje har jobbet på Heimtun siden 2019. Hun er født i 1969 og bor i Krokstadelva.

Hans Thore Kjelsrud er vaktmester på Heimtun.

Hans-Thore Kjelsrud

Vaktmester

Hans-Thore har mangfoldig jobberfaring. Han har blant annet jobbet i entreprenørfirma, drevet cateringfirma og kro, og han har jobbet som ungdomsklubbleder og miljøarbeider i kultursektoren og barnevernstjenesten. Han har også vært fosterfamiliefar siden 1992.

Hans-Thore har jobbet på Heimtun siden 2011. Han er født i 1964 og bor på Fiskum.

Wigdis Gulbrandsen er kjøkkensjefen vår.

Wigdis Gulbrandsen

Kjøkkensjef

Telefon 31 90 96 95

E-post kjokkensjef@buskerud.fhs.no

Wigdis har utdannelse i servitør- og kokkefaget, og lang erfaring fra hotell- og restaurantbransjen. Hun har drevet kafé med catering i 15 år før hun ble ansatt på Buskerud Folkehøgskole. Hun har tre voksne barn og fire barnebarn. 

Wigdis har jobbet på Heimtun siden 2014. Hun er født i 1958 og bor i Vestfossen.

Reine Agium er kjøkkenmedarbeider på Heimtun.

Reine Agium

Kjøkkenmedarbeider

Reine har gått to år på restaurant- og matfag. Hun har jobbet på kjøkkenet på Harstad sykehus og på Dolly Dimples i Kongsberg. 

Reine har jobbet på Heimtun siden 2010. Hun er født i 1982 og bor i Vestfossen.

Knut-Anders Kjelsrud jobber som kjøkkenmedarbeider og tilsynsvakt hos oss.

Knut-Anders Kjelsrud

Kjøkkenmedarbeider og tilsynsvakt

Knut-Anders er utdannet kokk etter skole på Kongsberg og på Åssiden i Drammen og læretid ved et hotell på Geilo. Han har også studert sosialt arbeid ved Høgskolen i Sør-Trøndelag/NTNU, hvor han i tillegg var engasjert i studentpolitikk. Gjennom å være fosterbror, engasjement i ungdomstilbudet i hjemkommune og lignende har han jobbet med barn og unge store deler av livet.

Knut-Anders har jobbet på Heimtun siden 2016. Han er født i 1990 og bor på Fiskum.

Ladda Fossum jobber som renholdsmedarbeider

Ladda Fossum

Renholdsmedarbeider

Ladda er fra Thailand og har bodd i Norge i 16 år. Hun har mange års erfaring som renholder på skolen vår, og er alltid blid og hjelpsom. Før hun kom til oss, jobbet hun som språkpraksis og renholdsvikar på Eikertun. 

Ladda har jobbet på Heimtun siden 2009. Hun er født i 1971 og bor i Hokksund.

Berit Magnussen

Renholdsmedarbeider

Berit har jobbet på Heimtun siden 2017. Hun er født i 1958 og bor i Solbergelva.

Skolerute og timeplan

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Arrangement/hendelseDato
Skolestartxx
Høstferiexx
Tittelxx
Tittelxx
Tittelxx
Tittelxx
Tittelxx
Tittelxx

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

 • Linjefag
 • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.
 • Valgfag
 • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.
 • Fellesfag
 • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.
 • Morgensamling
 • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.
 • Felles måltider
 • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.
 • Kveldsaktiviteter
 • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.
 • Lørdagsundervisning
 • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.
 • Heimtunkvelder
 • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.
 • Studieturer/ekskursjoner
 • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Utleie

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.