Buskerud Folkehøgskole

Utad heter vi Buskerud Folkehøgskole. Men blant elever, lokalbefolkning og oss som jobber her, heter skolen vår Heimtun – og slik har det vært i over hundre år! 

Skolen ligger landlig til i fruktbygda Fiskum i Øvre Eiker kommune, midt mellom Drammen og Kongsberg. Skolen ligger i gåavstand til Darbu togstasjon, og herfra tar det kun én time til Oslo, enten du kjører bil eller tog.

Vi er Arena for kunst og kultur!

Hos oss møter du fargerike tegneserieskapere, målrettede forfattere, dedikerte spilldesignere, hardtarbeidene musikere, fremtidens e-sportutøvere, kreative designere og filmelever som stadig løper rundt med et kamera.

På Buskerud er vi alle nerder av ypperste sort!

Arena for kunst og kultur!

Vi som jobber her

Hos oss møter du engasjerte lærere som er utøvende i sine fag, og som vet hva faget innebærer i den virkelige verden. 

Men spesielt for folkehøgskolen er at det ikke bare er lærerne som er dine lærere. 

Både vaktmester og kontorleder tilbyr spennende valgfag. Kjøkkenpersonalet loser deg trygt gjennom din del av kjøkkentjenesten. Og du møter gjerne rektor og internatleder i fellesfag eller som vikar.

Mariann Aaland er rektor ved Heimtun.

Mariann Aaland

REKTOR

Telefon 31 90 96 94/901 01 282

E-post
rektor@buskerud.fhs.no

Mariann har tidligere jobbet som skrivelærer og inspektør ved skolen, og har sin ledererfaring fra 12 år som redaktør og redaksjonssjef i magasinbransjen. Hun har også jobbet som frilansjournalist og forfatter, og debuterte høsten 2013 med romanen Det var stille, det snødde på Gyldendal. Hun har studert ved Forfatterstudiet i Bø og Tromsø.

Mariann har jobbet på Heimtun siden 2014. Hun er født i 1981 og bor i Vestfossen.

Melissa S. Hernández

INSPEKTØR OG MARKEDSKONSULENT

Melissa har en bachelor i økonomi og administrasjon, med spesialisering innenfor ledelse, organisasjon og system. Hun har tidligere vært elev og stipendiat ved Karmøy Folkehøgskule, og jobber i dag aktivt med SoMe i sitt eget firma – og her på Heimtun. Hun er født i 1995 og bor i Skotselv.

Eivind Røbekk Hagerup har sin utdannelse fra Høgskolen i Hedmark, hvor han fordypet seg i spilldesig. Nå underviser han i Creative gaming hos oss.

Eivind Hagerup

ASS. REKTOR (perm.)

Eivind er utdannet ved Høgskolen i Hedmark med i spilldesign som fordypning. Han har vært med på å vinne priser blant annet i Norwegian Game Awards, og har jobbet med spill i Tyskland og Norge. «Spill er et av nåtidens mest spennende uttrykksformer, og  spill  utfordrer oss og  er mer enn kun underholdning.» 

Eivind har jobbet på Heimtun siden 2014. Han er født i 1982 og bor i Oslo.

Marianne Hellebø er internatleder hos oss.

Marianne Hellebø

INTERNATLEDER

Telefon 31 90 96 97
E-post internatleder@buskerud.fhs.no

Marianne er utdannet lærer ved Høgskolen i Oslo, Norges Idrettshøgskole og Høgskolen i Østfold med videreutdanning i konsekvenspedagogikk. Hun har også etterutdanning innen psykisk helse. I snart 20 år har hun jobbet med unge voksne på ulike arenaer, fra kulturskole til folkehøgskole.

Marianne har jobbet på Buskerud Folkehøgskole siden 2016.

Johann er utdannet i multimediateknologi og design ved Universitetet i Agder. Han er nå lærer ved Tegneserier og illustrasjon hos oss.

Johann Grimstvedt

LÆRER TEGNESERIER & ILLUSTRASJON

Johann er utdannet innen multimediadesign og teknologi ved universitetet i Agder og har jobbet de siste 5 årene som illustratør, med oppdrag for bl.a. Cappelen Damm akademiske, Buskerud fylkeskommune og Dinepenger. Han har hatt tegneseriestriper i Dagbladet og er med i redaksjonen på undergrunnsforlaget Überpress. 

Johann har jobbet på Heimtun siden 2015. Han er født i 1984 og bor på Fiskum.

Ragnhild Eskeland-Lører på forfatter studiet

Ragnhild Eskeland

LÆRER FORFATTER

Ragnhild er forfatter og oversetter. Hun debuterte i 2018 med romanen Føling som hun ble nominert til Tarjei Vesaas debutantpris for. Hennes andre roman Keen kom i 2020 og skal nå oversettes til dansk. I tillegg kommer hun snart ut med en essaysamling om kropp og litteratur. Ved siden av å skrive, har hun holdt skrivekurs for ungdom, jobbet i avis og tidsskrift og jobbet med undervisning på universitet.

Dette er Ragnhilds første år på Heimtun. Hun er født i 1985 og bor i Oslo.

Vegard Eggum-Lærer på Rock og Metal linja

Vegard Eggum

LÆRER ROCK & METAL

Vegard har jobbet en årrekke som studioprodusent og tekniker. Han er aktiv som soloartist og musiker, og har spilt i band fra han var 13 år. Han er Spellemannsnominert gitarist og vokalist, som i tillegg driver et platelabel og har mange års erfaring med markedsføring av musikk og band. 

Vegard har jobbet på Heimtun siden 2015. Han er født i 1980 og bor i Kongsberg.

Claus Arthur Breda-Gulbrandsen jobber aktivt med filmproduksjon, og har blant annet laget flere videoer for Susanna & the Magical Orchestra og In the Country. Han underviser ved Romskip-linjen vår.

Claus Breda-Gulbrandsen

LÆRER ROMSKIP

Filmlærer Claus har mastergrad i Kunst med spesialisering i film. Han er filmnerd delux, og har en bred interesse for filmhistorien. Claus jobber også freelance med film ved siden av skolen som fotograf, dokumentar og kunstfilm skaper. Han er også musiker med spesiell interesse for lyd og lydlandskaper. Claus tilbyr valgfaget Sær film hvor det er visning og fordypning i kvalitetsfilm.

Claus har jobbet på Heimtun siden 2012. Han er født i 1975 og bor i Kongsberg.

Boffen, som han kalles, er lærer ved e-sport linjen vår. Han har jobbet med e-sport i mange år, hovedsakelig som spiller hos Celestial Gaming, men han har også mye erfaring som kommentator, lærer/trener og streamer.

Sebastian «Boffen» Gsell

LÆRER E-SPORT

Sebastian, eller «Boffen» som mange vil kjenne han som, er lærer på E-sport. Han har jobbet med e-sport i mange år, hovedsakelig som spiller hos Celestial Gaming, men han har også mye erfaring som kommentator, lærer/trener og streamer. Sebastian vet mye om hva det vil si å være en god e-sport-spiller, og vil hjelpe elevene til å bli gode lagspillere! 

Sebastian har jobbet på Heimtun siden 2018. Han er født i 1992 og bor i Kongsberg.

Adrian Haga

LÆRER CREATIVE GAMING

Adrian er utdannet spillutvikler ved Fagskolen Kristiania. Han har hatt en interesse for spill hele livet, og har dedikert mye tid til denne hobbyen. Han startet å jobbe med spill i 2018, og har vunnet Ung Spill Vest-prisen og gitt ut spillet Lys på Google Play. Adrian var selv elev ved Sunnhordland Folkehøgskole.

Han er født i 1995 og bor i Oslo.

Bilde av Linjelærer Solrun

Solrun Asp Ormåsen

LÆRER COSPLAY UNLEASHED

Nettside Klikk her

Solrun har bachelorgrad i Design og skulptur fra New Zealand, hvor hun også bodde og jobbet som kunstner, designer og miljøforkjemper i ti år. Solrun driver Kokologisk Design i tillegg til å være lærer. Hun har bred kunnskap og erfaring innenfor en rekke materialer og teknikker og har spesialisert seg innenfor tekstil, gjenbruk og naturmaterialer. Hun har blant annet jobbet for Vospertron Performance Group som ledlys-kostymemaker, blitt tilbudt stilling som kostymemaker for Narnia og har vært finalist for WoW (World of Wearable Art).

Hun begynte å jobbe som lærer på Buskerud Folkehøgskole i 2005 som lærer på Mote & Design-linja. Siden da har hun hatt fag som Doll Remake, Vinyltrykk, Naturkunst, Dans, Redesign og Filting. Hun har bred erfaring innenfor events og har arrangert en rekke festivaler og arrangementer.

Solrun er født i 1979 og bor på et småbruk i skogen utafor Kongsberg.

Bilde av faglærer Tine Marie

Tine Marie Riis

FAGLÆRER COSPLAY UNLEASHED

Nettside Klikk her

Tine er en av Norges profesjonelle cosplayere, og har vært cosplayer siden 2009. Hun besitter en lang og omfattende erfaring fra cosplay i inn- og utland.
I 2021 startet hun sitt eget kreative agency, Tinerific Agency, som består av 10 talenter innenfor det kreative aspektet hvor cosplay er hovedfokuset.
Hun har deltatt på flere cosplaykonkurranser hvor hun har vunnet flere top 3 placements, og har vært med på serier som Tv2 sin serie GameOn og nylig Spilldrømmen. 

Tove Holmbek er valgfagslærer teater og kokkelering

Tove Holmbek

VALGFAGSLÆRER TEATER OG KOKKELERING

Tove er utdannet allmennlærer og har mellomfag i Drama og teaterkommunikasjon. Hun har jobbet på, bak og foran scenen hele sitt voksne liv. Hun føler hun er heldig som får lov til å jobbe med det hun synes er mest interessant i livet: teater og ungdom. 

Tove har jobbet på Heimtun siden 1993. Hun er født i 1959 og bor i Hakadal.

Havva Sahin er kontorfullmektig og opptaksansvarlig.

Havva Sahin

KONTORFULLMEKTIG

Telefon 31 90 96 90
E-post post@buskerud.fhs.no

Havva har jobbet på Heimtun siden 2011, og har utdanning innen kontorfag og IT herunder lønn/økonomi og administrasjon. Hun har tidligere jobbet som informasjonsmedarbeider, resepsjonist og med arkivarbeid. Havva har ansvar for opptak av søkere, og alt det praktiske rundt søknadsprosessen. Havva bor i Mjøndalen.

Hans Thore Kjelsrud er vaktmester på Heimtun.

Hans-Thore Kjelsrud

VAKTMESTER

Hans-Thore har mangfoldig jobberfaring. Han har blant annet jobbet i entreprenørfirma, drevet cateringfirma og kro, og han har jobbet som ungdomsklubbleder og miljøarbeider i kultursektoren og barnevernstjenesten. Han har også vært fosterfamiliefar siden 1992.

Hans-Thore har jobbet på Heimtun siden 2011. Han er født i 1964 og bor på Fiskum.

Ladda Fossum jobber som renholdsmedarbeider

Ladda Fossum

RENHOLDS- OG KJØKKENMEDARBEIDER

Ladda er fra Thailand og har bodd i Norge i 16 år. Hun har mange års erfaring som renholder på skolen vår, og er alltid blid og hjelpsom. Før hun kom til oss, jobbet hun som språkpraksis og renholdsvikar på Eikertun. 

Ladda har jobbet på Heimtun siden 2009. Hun er født i 1971 og bor i Hokksund.

Wigdis Gulbrandsen er kjøkkensjefen vår.

Wigdis Gulbrandsen

KJØKKENSJEF

Telefon 31 90 96 95
E-post
kjokkensjef@buskerud.fhs.no

Wigdis har utdannelse i servitør- og kokkefaget, og lang erfaring fra hotell- og restaurantbransjen. Hun har drevet kafé med catering i 15 år før hun ble ansatt på Buskerud Folkehøgskole. Hun har tre voksne barn og fire barnebarn. 

Wigdis har jobbet på Heimtun siden 2014. Hun er født i 1958 og bor i Vestfossen.

Reine Agium er kjøkkenmedarbeider på Heimtun.

Reine Agium

KJØKKENMEDARBEIDER

Reine har gått to år på restaurant- og matfag. Hun har jobbet på kjøkkenet på Harstad sykehus og på Dolly Dimples i Kongsberg. 

Reine har jobbet på Heimtun siden 2010. Hun er født i 1982 og bor i Vestfossen.

Knut-Anders Kjelsrud jobber som kjøkkenmedarbeider og tilsynsvakt hos oss.

Knut-Anders Kjelsrud

KJØKKENMEDARBEIDER OG TILSYNSVAKT

Knut-Anders er utdannet kokk etter skole på Kongsberg og på Åssiden i Drammen og læretid ved et hotell på Geilo. Han har også studert sosialt arbeid ved Høgskolen i Sør-Trøndelag/NTNU, hvor han i tillegg var engasjert i studentpolitikk. Gjennom å være fosterbror, engasjement i ungdomstilbudet i hjemkommune og lignende har han jobbet med barn og unge store deler av livet.

Knut-Anders har jobbet på Heimtun siden 2016. Han er født i 1990 og bor på Fiskum.

Internatet

Rommet ditt

Du bor på dobbeltrom og deler dusj og toalett med de andre på gangen din. Hvert rom har håndvask og speil, to 90 x 200-senger, nattbord, klesskap og hyller til personlige eiendeler. Noen av rommene har skrivebord. Du må gjerne pynte rommet ditt og gi det personlighet. 

Dette må du ha med deg

Du tar med eget sengetøy, dyne, pute og tynn overmadrass. Ta også med din egen kaffekopp til bruk utenfor spisesalen. 

Livet på internatet

Internatet er delt inn i fire deler: Kortgangen, Langgangen, Overgangen og Undergangen. Elevene vasker sine egne rom én gang i uka, og bytter på å vaske sin egen internatgang. Du får grundig opplæring når det er din tur. Stilletid er kl. 23 på hverdager og kl. 24 i helgene. Du må gjerne bruke fellesarealene etter dette, bare du ikke forstyrrer de som vil sove. Du har tilgang på klasserommet ditt fram til kl. 23 hver kveld. Hver dag, flere ganger om dagen, disker kjøkkenet opp med deilig mat. Noen ganger står du i kø for å forsyne deg fra en buffet, andre ganger serveres maten ved bordene. Alle elever har kjøkkentjeneste en uke av gangen.

Fellesarealer

Peisestua er elevenes dagligstue. Her kan dere spille brettspill, fyre i peisen, spille tv-spill eller ganske enkelt bare ta dere en strekk på sofaen. Vi har en egen datahems hvor du kan plassere din stasjonære pc. Tv-stua kan bookes for en deilig filmkveld i myke sofaer. I spillrommet kan du spille bordtennis og biljard, eller slå deg løs på vår nyanskaffede arkademaskin. Gymsalen og styrkerommet er åpent fra tidlig morgen til sen kveld, og kan benyttes fritt av elevene. Ellers har vi flere hyggelige grupperom og sittegrupper rundt omkring på skolen.

Vaskekjeller

Bruk av vaskemaskin og tørketrommel er inkludert i skolepengene. 

Uteområder

Vi har en flott uteplatting i tilknytning til spisesalen. Vi liker å fyre opp grillene flere ganger i løpet av skoleåret. Så snart været tillater det, setter vi opp volleyballnettet ute på gressplenen.

Skolerute

Skoleruta for 2024-2025 sendes ut til nye elever i løpet av sommeren. Her er noen viktige datoer:

Arrangement/hendelseDato
Første skoledagSøndag 18. august 2024
Skoletur til Jønndalen25.–27. september
Høstferie28. september–6. oktober (uke 40)
Studietur eller prosjektukeplanlagt for uke 44
DesemberfestivalLørdag 7. desember
Juleferie16. desember–2. januar (kan bli endret)
Vinterferie22. februar–2. mars (uke 9)
Studietur eller prosjektukeplanlagt for uke 10
Påskeferie12.–21. april
HeimtunfestivalLørdag 26. april
Siste skoledagSøndag 11. mai 2025

Med forbehold om endringer.

Livet på Heimtun

Et år på folkehøgskole inneholder så mye mer enn linjefaget du søker deg til.
Dette er noe av det du vil oppleve på Heimtun:

  • Linjefag
  • Mandag, onsdag og fredag har du linjefag, altså det faget du har søkt deg til. Du har tilgang på klasserommet ditt fra tidlig morgen til sen kveld. Som elev har du mulighet til å forme din egen undervisning i samråd med læreren din.
  • Valgfag
  • Tirsdag og torsdag og på ettermiddagene er det valgfagsundervisning. Valgfagstilbudet varierer fra år til år, men fag som gjerne går igjen er Teater, Vokal, Styrketrening, Vaktmester, Redesign, Friluftsliv, Speedpaint og Slalåm.
  • Fellesfag
  • I fellesfag er hele elevgruppa samlet. I løpet av en skoleuke skal alle elever ha Romvask, Tur og trening, Skolekor og Heimtuntimen. Siste time på fredag møtes alle til Ukeslutt, der linjene etter tur viser fram hva de arbeider med.
  • Morgensamling
  • Morgensamling er en av bærebjelkene i norsk folkehøgskole, og alle hverdager kl. 9 samles vi for å ønske hverandre god morgen. Her gis viktige beskjeder for dagen, vi synger sammen, og alle elever holder Ord for dagen etter tur.
  • Kjøkkentjeneste
  • I løpet av skoleåret skal alle elever ha kjøkken- og vasketjeneste. I kjøkkentjenesten bistår dere kjøkkenet med servering av mat og oppvasken etterpå. Du skal også hjelpe til med vask av tv-stue, peisestue og din egen internatgang.
  • Kveldsaktiviteter
  • Klasserommene er åpne til kl. 23. Du kan holde elevstyrt valgfag for dine medelever, og du kan sosialisere i peisestua og på spillrommet, eller spille basketball i gymsalen. Hver søndag inviterer stipendiatene til miljøkveld.
  • Lørdagsundervisning
  • Et folkehøgskoleår avsluttes allerede i mai, men til gjengjeld har du skole de fleste helger. Ofte er det seminar fra kl. 11 på lørdager. Fem ganger i året inviteres det til Heimtunkveld, hvor elevene selv står på scenen!
  • Elevråd og skoleråd
  • Elevrådet møtes ukentlig med skolens ledelse, og skal ha en reell påvirkningskraft på egen skolehverdag. Elevrådet kaller inn til skoleråd etter behov. Skoleråd velger elevrepresentanter i skolens disiplinærråd og driftsstyre.
  • Studieturer
  • Alle elever drar på minst én felles skoletur og én linjetur. Linjene velger selv hvilken europeisk storby de vil besøke. Vi er en flyfri skole og reiser med buss, tog og ferge – fordi vi synes reisen er like viktig som reisemålet.
Hopp rett ned til innholdet