Creative Gaming

Elsker du dataspill? Vil du prøve deg som spillutvikler? Creative Gaming vil du bli bedre rustet til å forstå alle sidene ved spill, bl.a. spilldesign, cosplay, conventions, og Let’s Plays. Tur til Spillexpo, Dreamhack, og Berlin. 

For deg som elsker spill

På Creative Gaming ønsker vi å utfolde oss kreativt med spill som inspirasjonskilde. Du vil få muligheten til å jobbe med spillutvikling og spilldesign i både 2D og 3D. Vi jobber med de samme verktøyene som spillindustrien og hjelper deg med å kickstarte karrieren din. Du vil også lære enkel programmering som er nyttig på mange områder. 

Vi lager også brettspill og rollespill, våre egne 3D-modeller, samarbeider med andre linjer, og besøker spillutviklere og andre som jobber med spill. Vi får besøk av Tine Marie Riis som vi gi oss en innføring i cosplay. Og vi reiser på spennende klasseturer i inn- og utland, blant annet en dag på Spillexpo i Lillestrøm, Dreamhack Winter i Sverige, og tur til Berlin på våren.  

Du som elev vil i stor grad være med å styre skoleåret slik du ønsker, og du får mange muligheter til å jobbe med egne prosjekter, individuelt og i grupper. Innholdet i Creative Gaming vil variere i takt med hva som skjer rundt oss, og det forventes at du ønsker å bruke tiden din til å lære mest mulig, og selvfølgelig ha det kjempegøy samtidig. 

Lurer du på noe rundt søkeprosessen? Les om dette her.

Som elev har du stor påvirkningskraft på hva undervisningen og skoleåret ditt skal inneholde.
Ingen skoleår er like, men vi skal iallfall innom dette:

 • Spillutvikling i 2D og 3D 
 • Spillprogrammering 
 • Pixel Art 
 • Workshop i cosplay 
 • Jobbe med YouTube 
 • Rollespill og Brettspill 
 • Worldbuilding og historiefortelling 
 • Mulighet for 2. års fordypningsprosjekt. 
 • Besøk hos spillskoler, spillutviklere, og andre bransjefolk 
 • Turer til Spillexpo, Global Game Jam og Oslo.  
 • Studietur til Dreamhack og Berlin 

Vi forventer kun én ting: At du ELSKER dataspill, og at du er villig til å bruke tid dette året på å lære deg masse om favoritthobbyen din! 

På høsten reiser Creative Gaming sammen med E-sport til Jönköping i Sverige. Der er vi med på DreamHack Winter, verdens største LAN party hvor vi hygger oss og opplever spillkultur, stands, spilltesting, cosplay, og masse mer! På våren reiser vi sammen med E-sport til Berlin i Tyskland. Her opplever vi bl.a. LEC, europeisk mesterskapsliga i League of Legends, finner ny inspirasjon til spillprosjekter, spiller laser tag, spiser god mat, og opplever sammen hva Tysklands hovedstad har å by på. 

Sjekk våre elev-spill HER! 

https://www.youtube.com/watch?v=DSezpb1jFRQ&list=PL8w105A775f6R4HxYy6TYAaMsx2TPV11u

Har du spørsmål? Du er velkommen til å kontakte oss på spilldesign@buskerud.fhs.no

Jeg har blitt bedre på å snakke med andre, jobbe med konkrete mål og å samarbeide med andre jeg til vanlig ikke jobber så mye sammen med. Men samtidig har jeg lært mye av Adrian. Han har tatt seg tid til å hjelpe oss når vi har trengt det.

Jeg vil anbefale Buskerud Folkehøgskole fordi det er gøy og du får oppleve og lære mye nytt. Det har vært mitt beste skoleår!

Denne skolen har gitt meg noen av de beste opplevelsene i livet mitt. Fantastiske ansatte, artige aktiviteter som blir oppsatt i løpet av året og kule valgfag/linjefag der du vil bli kjent med folk med samme interesser som deg (eller nye interesser).

Lærer

Adrian Haga

Adrian er utdannet spillutvikler ved Fagskolen Kristiania. Han har hatt en interesse for spill hele livet, og har dedikert mye tid til denne hobbyen. Han startet å jobbe med spill i 2018, og har vunnet Ung Spill Vest-prisen og gitt ut spillet Lys på Google Play. Adrian var selv elev ved Sunnhordland Folkehøgskole. Han er født i 1995 og bor i Oslo.

Hopp rett ned til innholdet