Creative Gaming

Elsker du dataspill? Vil du prøve deg som spillutvikler? Hos oss på Creative Gaming blir du bedre rustet til å forstå alle sidene spill har å by på, bl.a. spilldesign, cosplay, conventions, og Let’s Plays. Tur til Dreamhack, og Berlin. 

For deg som elsker spill

På Creative Gaming ønsker vi å utfolde oss kreativt med spill som inspirasjonskilde. Du vil få muligheten til å jobbe med spillutvikling og spilldesign i både 2D og 3D. Vi jobber primært i utviklingsverktøyet Unity, og du vil lære deg enkel programmering som vil komme deg til nytte på mange områder.
 

I tillegg til å lære om spillutvikling så kommer vi til å få besøk av dyktige gjestelærere. Blant disse er Tine Marie Riis som vil gi oss en innføring i cosplay. Vi lager ”analoge” spill, våre egne 3D-modeller og «levels». Vi kommer til å få besøk av spillutviklere og andre som jobber med spill, og vi kommer til å dra på spennende klasseturer i inn- og utland. Vi er med på å arrangere Ragnarok LAN i Hokksund, og vi reiser til Dreamhack Winter i november. 

Du som elev vil i stor grad være med på å styre skoleåret slik du ønsker, og du får mange muligheter til å jobbe med egne prosjekter, individuelt og i grupper. Innholdet i Creative Gaming vil variere i takt med hva som skjer rundt oss, og det forventes at du ønsker å bruke tiden din til å lære mest mulig, og selvfølgelig ha det kjempegøy samtidig. 

Lurer du på noe rundt søkeprosessen? Les om dette her.

Vi tilbyr også kun halvtårskurs på høsten for denne linjen.

Som elev har du stor påvirkningskraft på hva undervisningen og skoleåret ditt skal inneholde.
Ingen skoleår er like, men vi skal iallfall innom dette:

  • Spillutvikling i 2D
  • Spillprogrammering 
  • Workshop i cosplay 
  • World Building 
  • Besøk hos spillskoler, spillutviklere, og andre bransjefolk 
  • Arrangere Lan 
  • Turer til Spillexpo, Dreamhack, Global Game Jam 

Sjekk våre elev-spill HER! 

Har du spørsmål? Du er velkommen til å kontakte oss på spilldesign@buskerud.fhs.no

Jeg har blitt bedre på å snakke med andre, jobbe med konkrete mål og å samarbeide med andre jeg til vanlig ikke jobber så mye sammen med. Men samtidig har jeg lært mye av Adrian. Han har tatt seg tid til å hjelpe oss når vi har trengt det.

Jeg vil anbefale Buskerud Folkehøgskole fordi det er gøy og du får oppleve og lære mye nytt. Det har vært mitt beste skoleår!

Denne skolen har gitt meg noen av de beste opplevelsene i livet mitt. Fantastiske ansatte, artige aktiviteter som blir oppsatt i løpet av året og kule valgfag/linjefag der du vil bli kjent med folk med samme interesser som deg (eller nye interesser).

Lærer

Adrian Haga

Adrian er utdannet spillutvikler ved Fagskolen Kristiania. Han har hatt en interesse for spill hele livet, og har dedikert mye tid til denne hobbyen. Han startet å jobbe med spill i 2018, og har vunnet Ung Spill Vest-prisen og gitt ut spillet Lys på Google Play. Adrian var selv elev ved Sunnhordland Folkehøgskole. Han er født i 1995 og bor i Oslo.

Hopp rett ned til innholdet