Redesign og DIY

Jobb med redesign, reparasjon og gjenbruk av klær, møbler og elektronikk. Dyrk, sank og bruk råvarer fra naturen. Gjør det sjøl og gjør en forskjell!

REDESIGN OG DIY

Jobb med redesign, reparasjon og gjenbruk av klær, møbler og elektronikk. Dyrk, sank og bruk råvarer fra naturen. Gjør det sjøl og gjør en forskjell!

For deg som er kreativ, engasjert og miljøbevisst

På Redesign & DIY får du muligheten til å utfolde deg kreativt i alle prosjekter! Jobb med redesign, reparasjon og gjenbruk av klær, møbler, elektronikk, gjenstander og det mange ville klassifisert som søppel. Ting som har mistet sin opprinnelige funksjon settes sammen på nye måter og får nye bruksområder, mindre estetiske ting blir gjort vakre og ting som enkelt kan repareres blir reparert. Du vil lære en rekke håndverksteknikker og du får muligheten til å fordype deg i det du finner ekstra interessant. 

Vi skal dyrke urter og sanke fra naturen. Av dette lager vi såper, medisinke salver, te og mat. På våren planter vi urter som neste års kull kan høste. 

I tillegg til å lage, sanke, reparere og designe så skal vi på skattejakt! Materialene vi jobber med finner vi på bruktbutikker, loppemarkeder og avfallsstasjoner. Vi besøker redesignere, håndverkere, aktuelle utstillinger og inviterer spennende gjestelærere til å holde workshops. Vi lager egne utstillinger som kan inspirere andre til å se mulighetene med redesign, og  arrangerer byttekvelder, loppemarked, reparasjonskafe og lokal ryddeaksjon. Kanskje lager vi også en grønn studentbedrift?

På redesign & DIY lærer du hva som både er bra for miljøet og for lommeboka!

Studieturen blir en mini-interrail til Berlin, Europas upcycling og opshopping-Mekka.

Som elev har du stor påvirkningskraft på hva undervisningen og skoleåret ditt skal inneholde.
Ingen skoleår er like, men vi skal iallfall innom dette:

 • Håndarbeid og håndverksteknikker
 • Søm, redesign og reparasjon av plagg for hånd, med symaskin og overlock
 • Reparere elektronikk
 • Bruk av vinylkuttemaskin for å funke opp klær og dekorere objekter
 • Design og estetikk: funksjon, form, farge
 • Bli en dreven skattejeger på loppemarked og gjenbruksbutikker
 • Sanke fra naturern og urtevandring
 • Dyrking av urter
 • Arrangere events og utstillinger
 • Gjestelærere
 • Workshops

Har du spørsmål? Du er velkommen til å kontakte oss på redesign@buskerud.fhs.no

Denne skolen har gitt meg noen av de beste opplevelsene i livet mitt. Fantastiske ansatte, artige aktiviteter som blir oppsatt i løpet av året og kule valgfag/linjefag der du vil bli kjent med folk med samme interesser som deg (eller nye interesser).

Heimtun ble starten på uvurdelige vennskap, og et sosialt liv uten like.
Det er slik undervisning og engasjement fra lærere og elever som virkelig gir deg lærelyst og mersmak.

Heimtun har ett fantastisk team av lærere.  Tegneserielinja gir deg et godt innblikk i hvordan det faktisk er å jobbe med illustrasjon og frilans.
Ett år på Buskerud Folkehøgskole er en god investering for livet!

Om du som vurderer et år på folkehøyskole leser dette; PRØV! Alle fortjener et år (eller to) der de kan fokusere på bare seg selv og sine interesser, og jeg vet ikke om noe sted i verden som er en bedre arena for dette en Buskerud Folkehøgskole.

Buskerud Folkehøgskole er en skole for deg som ønsker å komme inn i et kreativt miljø og knytte sterke vennskapsbånd med mennesker av samme art. Det er menneskene som skaper skolen, og Buskerud Folkehøgskole har de aller beste.

Det absolutt beste valget jeg noen gang har gjort er å gå her et år. Jeg har aldri hatt lærere som er så dyktige innen fag samtidig som at de er fantastiske folk.
De bryr seg virkelig om elevene. Beste året i livet mitt.

Søk og få den beste (Rock & Metal)-læreren i mils omkrets!

Hadde et utrolig fantastisk år på tegneserielinja! Anbefales 100%

Lærte flere nyttige skrivetips på forfatterlinja. Skolen tilbyr i tillegg et variert utvalg av valgfag med noen helt fantastiske lærere. Miljøet på skolen var veldig bra med hyggelige medelever og sosiale aktiviteter.

Jeg er veldig takknemlig for at Heimtun er som den er. Buskerud Folkehøgskole hjalp meg med å vokse og finne ut den jeg virkelig er. Denne skolen er trygg å komme ut til og å være deg selv på.  Jeg har fått opplevelser, minner og venner for livet.

Solrun er lærer ved linjen Redesign & DIY

Lærer

Solrun Asp Ormaasen

Solrun har bachelorgrad i Design og skulptur fra New Zealand, hvor hun også bodde og jobbet som kunstner, designer og miljøforkjemper i ti år. Solrun driver Kokologisk Design i tillegg til å være lærer. Hun har ofte tilsynsvakt og blir også å finne som ansvarlig på flere av skolens arrangementer. Solrun er født i 1979 og bor i Kongsberg.