lynikon

Tegneserier & Illustrasjon

Ønsker du å bli en bedre tegner? På Tegneserier og Illustrasjoner gir vi deg innblikk i bransjen, teknikkene du trenger og individuell oppfølging. Se historiene dine på trykk i vår årlige utgivelse; Deadline!

lynikonTEGNESERIER OG ILLUSTRASJON

Ønsker du å bli en bedre tegner? På Tegneserier og Illustrasjoner gir vi deg innblikk i bransjen, teknikkene du trenger og individuell oppfølging. Se historiene dine på trykk i vår årlige utgivelse; Deadline!

Illustrert lidenskap

Tegneserier har eksistert siden hulemaleriene, og muligens enda lengre enn det. Det er et naturlig menneskelig instinkt å dele skriblerier og historier, og det instinktet skal vi perfeksjonere i løpet av året. Vi tror at alle kan lære seg å tegne interessante tegneserier og illustrasjoner!

Gjennom individuell oppfølging av hver enkelt og givende og utfordrende oppgaver sørger vi for at alle oppnår størst mulig personlig vekst. Vi legger opp til både korte workshops og lange oppgaver om hverandre, på denne måten får vi tid til å puste ut mellom de mest krevende periodene.

Vi skal stille ut det vi lager, og vi begynner i det små ved å lage utstillinger i klasserommet. Etterhvert sprer vi oss til hele skolen, nærmiljøet og til slutt til den store vide verden, via internett! Sammen så kommer vi også til å lage et tegneseriehefte som vi gir ut til våren. Vi ønsker at flest mulig skal få se hva vi skaper gjennom skoleåret!

For oss så er det et poeng at vi skal ha det gøy, uavhengig av om vi skal lære noe som i utgangspunktet er «tørt og faglig». Derfor gjør vi nye vrier på gamle teknikker, slik at læreprosessen blir mer fargerik, men læringen like effektiv!

 • Stor variasjon i oppgaver
 • Ide og manusarbeid
 • Fokus på formidling
 • Jobbing analogt og digitalt
 • Studietur i inn og utland
 • Danne grunnlag for kreativitet og god arbeidsmoral
 • Lage en utgivelse

Som elev har du stor påvirkningskraft på hva undervisningen og skoleåret ditt skal inneholde. Ingen skoleår er like, men vi skal blant annet innom dette:

 • Visuell fortelling i helsider og novelleformater
 • Layouts, storyboarding og fortellerteknikk
 • Idé og manusarbeid
 • Anatomi, lys og skygge
 • Magasinillustrasjon og publisering
 • Studieturer i inn- og utland
 • Lage en utgivelse

Har du spørsmål? Du er velkommen til å kontakte oss på tegneserier@buskerud.fhs.no

Denne skolen har gitt meg noen av de beste opplevelsene i livet mitt. Fantastiske ansatte, artige aktiviteter som blir oppsatt i løpet av året og kule valgfag/linjefag der du vil bli kjent med folk med samme interesser som deg (eller nye interesser).

Heimtun ble starten på uvurdelige vennskap, og et sosialt liv uten like.
Det er slik undervisning og engasjement fra lærere og elever som virkelig gir deg lærelyst og mersmak.

Heimtun har ett fantastisk team av lærere.  Tegneserielinja gir deg et godt innblikk i hvordan det faktisk er å jobbe med illustrasjon og frilans.
Ett år på Buskerud Folkehøgskole er en god investering for livet!

Om du som vurderer et år på folkehøyskole leser dette; PRØV! Alle fortjener et år (eller to) der de kan fokusere på bare seg selv og sine interesser, og jeg vet ikke om noe sted i verden som er en bedre arena for dette en Buskerud Folkehøgskole.

Buskerud Folkehøgskole er en skole for deg som ønsker å komme inn i et kreativt miljø og knytte sterke vennskapsbånd med mennesker av samme art. Det er menneskene som skaper skolen, og Buskerud Folkehøgskole har de aller beste.

Det absolutt beste valget jeg noen gang har gjort er å gå her et år. Jeg har aldri hatt lærere som er så dyktige innen fag samtidig som at de er fantastiske folk.
De bryr seg virkelig om elevene. Beste året i livet mitt.

Søk og få den beste (Rock & Metal)-læreren i mils omkrets!

Hadde et utrolig fantastisk år på tegneserielinja! Anbefales 100%

Lærte flere nyttige skrivetips på forfatterlinja. Skolen tilbyr i tillegg et variert utvalg av valgfag med noen helt fantastiske lærere. Miljøet på skolen var veldig bra med hyggelige medelever og sosiale aktiviteter.

Jeg er veldig takknemlig for at Heimtun er som den er. Buskerud Folkehøgskole hjalp meg med å vokse og finne ut den jeg virkelig er. Denne skolen er trygg å komme ut til og å være deg selv på.  Jeg har fått opplevelser, minner og venner for livet.

Johann er utdannet i multimediateknologi og design ved Universitetet i Agder. Han er nå lærer ved Tegneserier og illustrasjon hos oss.

Lærer

Johann Grimstvedt

Johann er utdannet i multimediateknologi og design ved Universitetet i Agder, og har jobbet frilans med illustrasjon og tegneserier i en årrekke. Han var en av tre som startet opp forlaget Überpress i 2011 og hadde tegneserien De andre i Dagbladet i 2011–2012. Han jobber fortsatt aktivt som illustratør, med klienter som blant annet Dinepenger og Cappelen Damm Akademiske. Johann tilbyr valgfaget Speedpainting.Johann er født i 1984 og bor på Fiskum.