OM SKOLEN

Fag og lærere:

Vi er en skole med et særegent utvalg av fag: Forfatter, tegneserier, spillfag, rock og film. Fagene er på mange måter beslektet, og dette skaper rom for samarbeid og gode vennskap, basert på faglig interesse og spennende utveksling. Mange tverrfaglige muligheter ligger der, klare til bruk. Kreativitet skaper kreativitet.

Vi har dyktige lærere som alle er utøvende innen sine fag: En forfatter, en musiker, en filmskaper, en tegneserieskaper, en spilldesigner og en dedikert E-sport-lærer!

Internatet:

Elevene bor sammen to og to, og det oppstår vennskap for livet. Internatet vårt er delt i fire: Kortgangen, Langgangen, Overgangen og Undergangen.

Det sosiale livet foregår i stor grad i peisestua. Der spiller vi spill eller kort, der snakker vi sammen, ler og diskuterer, eller bare slapper av. På hemsen "gamer" vi.

Eiker Scene er en flott storstue som vi bruker til elevstyrte visninger , den ukentlige ”Rektors time”, kinovisninger, Desembervisningen og Heimtunfestival. Den leies også ut til korpset og barneteateret i bygda, og også til større arrangementer.

Vi har TV-stue, gymsal og treningsrom, og i matsalen serveres den gode maten som skolen også er kjent for.

Historie

Med fagtilbudet vårt er vi en moderne skole, men skolen har levd lenge! Den ble grunnlagt i 1909, og den har endret seg slik samfunnet har endret seg. Til å begynne med hadde skolen almenfag som norsk, engelsk og historie, dessuten praktiske fag som sløyd og husstell. På sekstitallet inntok by-ungdommen for alvor folkehøgskolene, også vår, og på syttitallet var Buskerud kjent for å være en radikal skole, pedagogisk og politisk. På åtttallet fikk skolen igjen linjer, som fred- og nedrustning, og internasjonal politikk. Mot årtusenskiftet ble skolen en ”kunst- og kulturskole”. Nå er dette en skole der du lærer faget ditt grundig, med gode lærere som stiller krav til deg. Når du utvikler deg faglig og lever sammen med nitti andre vil du også vokse som menneske!

Fiskum:

fiskumvannet.jpg

Fiskum er ei vakker bygd i Øvre Eiker kommune. Downtown Fiskum har vi splitter ny Jokerbutikk med kafe. Kafeen er åpen hver dag og også på kveldstid i helgene. Vi har barneskole med folkebibliotek, og ikke minst togstasjon. Det er kort vei til Kongsberg og Drammen, og bare en knapp time til Oslo. Energimølla i Kongsberg er byens mangfoldige musikkscene, og i Drammen ligger Union Scene, av mange kalt «musikernes scene».

Vakre gårder med eplehager finner du også, likedan fine turområder sommer og vinter. En fin tur er å gå ned langs Fiskumelva til ”Gamlekirka”, ei unik kirke fra 1200-tallet. Fiskum gamle kirke.

Vestfossen er nærmeste tettsted. Her finner du Vestfossen Kunstlaboratorium, butikker og kafeer. Vestfossen er et tidligere industristed, men der ligger også Fossesholm Herregård, som nå er et kultursentrum.

Det helt spesielle ”Fiskumvannet naturreservat” ligger like i nærheten. Mange sjeldne fugleslag finnes her.