E-sport

Esport2

E-SPORT

E-sport er konkurransebasert dataspill på høyt nivå, organisert gjennom turneringer og ligaer. Vi ønsker å gi de som brenner for e-sport og gaming sjansen til å bruke et år av livet sitt på å følge drømmene sine og se om klarer å nå toppen.

Velger du et år på e-sport venter et år fullt av utfordringer. Elevene går sammen om å danne et velfungerende e-sport lag. Sammen vil dere spille, trene og utvikle dere som spillere. Undervisningen vil fokusere på samarbeid, kommunikasjon, selvutvikling, arbeidsmetodikk og taktisk forståelse. Det vil også bli fokusert på hvordan man jobber med klubber og organisasjoner, hvordan rekrutteringsprosessen fungerer, hvilke klubber og organisasjoner som eksisterer i Norge, og hvordan gjøre seg selv attraktiv for disse. Det kan også bli arrangert kurs i mer tekniske ting som streaming, videoproduksjon og bildebehandling. Som elev tar du med deg din egen datamaskin.

Vi fokuserer på spillet League of Legends. Vårt fokus er å ta inn noen av de største talentene i Norge for å gi de sjansen til å utvikle seg til neste nivå! Det er derfor viktig at du beskriver hvilken rolle du innehar i spillet, og om du har noen tilknytning til et etablert lag i din søknadstekst.

STUDIETUR:

Vi har to utenlandsturer:

Dreamhack Winter i november
Studieturen på våren bestemmes sammen med elevene.

DREAMHACK WINTER er verdens største digitale festival og et av de viktigste samlingspunktene for det internasjonale e-sport-miljøet. Elevene er med på å bestemme hvor vi skal reise på studietur, men de siste årene har vi reist til IEM Katowice i Polen, et av verdens største e-sport-arrangementer. I tillegg til utenlandsturene kommer vi også til å reise rundt på utvalgte events, turneringer og konferanser i Norge.

 

For å kunne vurdere søknadene grundig er det viktig at du får med følgende punkter:
 
  • Husk å skrive mye om deg selv som person, da det er lettere for oss å vurdere søknaden om vi får et grundig bilde av deg.
  • Ikke glem vitnemål! Vi ser ikke på karakterene dine, men tar høyde for orden og fravær.
  • Skriv hvilket spill du spiller og send med en eller annen form for dokumentasjon på nivået ditt i spillet. Dette er for å sikre at så mange som mulig er på omtrentlig samme nivå slik at de kan spille sammen, noe som gir et godt sosialt miljø.
DETTE GJØR VI:
  • Deltar i ligaer og turneringer
  • Lærer taktikk, kommunikasjon, samarbeid
  • Spiller med og mot Norges beste spillere
  • Besøker Spillexpo og andre events
  • Reiser på studietur for å få oppleve e-sport-scenen på nært hold, samt tur til Dreamhack i Sverige
Linjelærer: Sebastian "Boffen" Gsell