Cosplay Unleashed

På Buskerud Folkehøgskole glir Cosplay rett inn. Med Tine Marie Riis (@tinechan) og Solrun Asp Ormåsen som lærere vil du få utløp for all din skaperglede i et kreativt miljø, og gjøre et dypdykk i cosplay faget.

En av Norges mest fordypende linjer innenfor Cosplay

Dette er linjen for deg som vil få et dypdykk inn i hva Cosplay handler om, og sammen med våre dyktige lærere få en unik utvikling av håndverket bak. Cosplay Unleashed gir deg muligheten til å tre inn i en verden av kreativitet, håndverk, og fri utfoldelse på så vel scene, i verkstedet og ut i verden. 

Hos oss legger vi stor vekt på din egen utvikling, og hjelper deg med verktøyene og teknikkene du trenger for å utvikle ditt eget uttrykk. Vi har like stor vekt på kostyme som rollespillet i faget.  

Cosplay er et fag som omhandler mye håndverk og materialbruk. Vi lærer om riktig bearbeiding av materialer som Worbla, Foam, lær, tekstil, treverk og mange flere. I bunn ligger det en bærekraftig tankegang som også står sentralt på Buskerud folkehøgskole. 

I tillegg lærer du å utnytte sosiale medier til din fordel som cosplayer. Foto og video er en del av kurset slik at du kan både dokumentere arbeidet ditt, og vise det frem for et publikum. På Buskerud Folkehøgskole har vi flere linjer som Cosplay Unleashed vil samarbeide med, og deriblant Romskip som jobber med film og foto. 

På skolen har vi godt utrustede verksteder for cosplay, både for grovarbeid og finarbeid. Vi har eget spray-rom, og i tillegg har skolen eget fotostudio som er tilgjengelig for alle. 

I løpet av året vil du som elev få muligheten til å delta i cosplay-konkurranser som Spillexpo i Oslo og Kawaiicon i Porsgrunn. I løpet av året har vi flere gjestelærere med unik kunnskap i aspekter av cosplay. 

Som elev har du stor påvirkningskraft på hva undervisningen og skoleåret ditt skal inneholde.
Ingen skoleår er like, men vi skal iallfall innom dette: 

 • Utvikling av konsept for kostyme 
 • Søm og brodering 
 • Foto og video 
 • Performance 
 • Profesjonalisering av cosplay 
 • Støping av gems/molds 
 • Skinnarbeid  
 • Vinyltrykk 
 • Lodding og lys  
 • Effektsminke og sminke for alle kjønn 
 • Parykkstyling 
 • 3D printing 
 • Airbrush 
 • Fimoleire og skulpturering  
Med Cosplay Unleashed går turen til Paris – Europas hovedstad for Cosplay. Her møter vi noen av de mest innflytelsesrike cosplayerne på kontinentet. Vi skal blant annet fabricshopping sammen med Nikita (nikitacosplay), og hun er en av verdens største cosplayere innenfor søm. Alt dette i en by hvor vi kan finne alt vi trenger av materiell til nye kreasjoner. Paris er også et mekka for kunst, og haute couture og vært en inspirasjon for kunstnere og bohem-kulturene i flere århundrer. En dannelsereise for skapende mennesker.  

Har du spørsmål? Du er velkommen til å kontakte Solrun på solrun.o@buskerud.fhs.no

Denne skolen har gitt meg noen av de beste opplevelsene i livet mitt. Fantastiske ansatte, artige aktiviteter som blir oppsatt i løpet av året og kule valgfag/linjefag der du vil bli kjent med folk med samme interesser som deg (eller nye interesser).

Tre positive ting med Buskerud Folkehøgskole er alt av det sosiale, Vegard sin forbløffende kunnskap om alt mulig rart og konserter

Bilde av Linjelærer Solrun
Bilde av faglærer Tine Marie

Linjelærer

Solrun Asp Ormåsen

Solrun har bachelorgrad i Design og skulptur fra New Zealand, hvor hun også bodde og jobbet som kunstner, designer og miljøforkjemper i ti år. Solrun driver Kokologisk Design i tillegg til å være lærer. Hun har bred kunnskap og erfaring innenfor en rekke materialer og teknikker og har spesialisert seg innenfor tekstil, gjenbruk og naturmaterialer. Hun har blant annet jobbet for Vospertron Performance Group som ledlys-kostymemaker, blitt tilbudt stilling som kostymemaker for Narnia og har vært finalist for WoW (World of Wearable Art).

Hun begynte å jobbe som lærer på Buskerud Folkehøgskole i 2005 som lærer på Mote & Design-linja. Siden da har hun hatt fag som Doll Remake, Vinyltrykk, Naturkunst, Dans, Redesign og Filting. Hun har bred erfaring innenfor events og har arrangert en rekke festivaler og arrangementer.

Solrun er født i 1979 og bor på et småbruk i skogen utafor Kongsberg.

Faglærer

Tine Marie Riis

Tine er en av Norges profesjonelle cosplayere, og har vært cosplayer siden 2009. Hun besitter en lang og omfattende erfaring fra cosplay i inn- og utland.
I 2021 startet hun sitt eget kreative agency, Tinerific Agency, som består av 10 talenter innenfor det kreative aspektet hvor cosplay er hovedfokuset.
Hun har deltatt på flere cosplaykonkurranser hvor hun har vunnet flere top 3 placements, og har vært med på serier som Tv2 sin serie GameOn og nylig Spilldrømmen. 

Besøk nettsiden hennes på Tinemarie.com  

Hun har  vært invitert/jobbet med blant annet;
Armageddon – New Zealand
Festa Dell Unicorno – Italia
Cosplayexpo – Las Vegas, USA
Paris Games Expo – Frankrike
League of Legends kampanjen som K/DA Kai’sa pop-stars
Cosplay Ambassadør for Telenor YNG

Hopp rett ned til innholdet