Creative Gaming

CG1

CREATIVE GAMING

På Creative Gaming ønsker vi å utfolde oss kreativt med spill som inspirasjonskilde. Du vil få muligheten til å jobbe med spillutvikling og spilldesign i 2D og 3D. Vi bruker primært utviklingsverktøyet Unity, men vi er også ofte innom andre verktøy for 3D-modellering og 2D-kunst, verktøy for lyd, video, etc. Alle år er forskjellige på Creative Gaming! 

I tillegg til å lære om spillutvikling så kommer vi til å få besøk av dyktige gjestelærere. Blant disse er Tine Marie Riis som vil gi oss en innføring i cosplay. Vi lager “analoge” spill, våre egne 3D-modeller og brett. Vi kommer til å besøke spillutviklere og andre som jobber med spill, og vi kommer til å dra på spennende klasseturer i inn- og utland. Vi er med på å arrangere Ragnarok LAN i Hokksund, og vi reiser til Dreamhack Winter i november.

Du som elev vil i stor grad være med på å styre skoleåret slik du ønsker, og du får mange muligheter til å jobbe med egne prosjekter, individuelt og i grupper. Innholdet i Creative Gaming vil variere i takt med hva som skjer rundt oss, og det forventes at du ønsker å bruke tiden din til å lære mest mulig, og selvfølgelig ha det kjempegøy samtidig!

Nyttig info:
Alle elever har med seg sin egen datamaskin. Datamaskinen bør være relativt kraftig, da vi kommer til å kjøre tunge programmer og spill. Det er også en fordel å ha to skjermer.

Husk at dette er en kreativ linje – alt vi krever er at du har en grunnleggende interesse for spill, og at du ønsker å uttrykke deg kreativt innen spill, spillkultur og spilldesign!

Studieturer og utflukter:
Tidligere har vi reist til Berlin, København – Stockholm, spillkonferansen Konsoll i Bergen, SpillExpo i Lillestrøm, NM i Gameplay, Dreamhack Winter og Global Game Jam på Hamar. Et tett, men faglig veldig interessant program!

Dette varierer fra år til år.

DETTE GJØR VI:
  • Spilldesign og utvikling i 2D og 3D
  • Spillprogrammering
  • Level design
  • Turer til spillfestivaler som Spillexpo og Dreamhack
  • Studietur i Europa
  • Cosplayworkshops
  • Besøk hos spillutviklere, spillskoler og andre bransjefolk
  • …og mye annet!
LINJELÆRER: Eivind Røbekk Hagerup