Creative Gaming

CG1

CREATIVE GAMING

På Creative Gaming ønsker vi å utfolde oss kreativt med spill som inspirasjonskilde. Du vil få muligheten til å jobbe med spillutvikling og spilldesign i programmer som Twine, GameMaker: Studio 2, Unity og Unreal Engine 4, og du vil lære deg enkel programmering som vil komme deg til nytte på mange områder.

I tillegg til å lære om spillutvikling så kommer vi til å få besøk av dyktige gjestelærere. Blant disse er Tine Marie Riis som vil gi oss en innføring i cosplay. Vi lager “analoge” spill, våre egne 3D-modeller og “levels”. Vi komer til å besøke spillutviklere og andre som jobber med spill, og vi kommer til å dra på spennende klasseturer i inn- og utland. Vi er med på å arrangere Ragnarok LAN i Hokksund, og vi reiser til Dreamhack Winter i november.

Du som elev vil i stor grad være med på å styre skoleåret slik du ønsker, og du får mange muligheter til å jobbe med egne prosjekter, individuelt og i grupper. Innholdet i Creative Gaming vil variere i takt med hva som skjer rundt oss, og det forventes at du ønsker å bruke tiden din til å lære mest mulig, og selvfølgelig ha det kjempegøy samtidig!

NYTTIG INFO:

Alle elever har med seg sin egen datamaskin. Datamaskinen bør være relativt kraftig, da vi kommer til å kjøre tunge programmer og spill. Det er også en fordel å ha to skjermer.

På grunn av stor søkning er det viktig at du skriver en god søknad. Begrunn godt hvorfor du ønsker å fordype deg kreativt innen spill og spilldesign.

STUDIETUR: Tidligere har vi reist til Berlin, London Games Festival, spillkonferansen Konsoll i Bergen, SpillExpo i Lillestrøm, NM i Gameplay og Global Game Jam på Hamar. Et tett, men faglig veldig interessant program!

Dette varierer fra år til år.

DETTE GJØR VI:
  • Spilldesign og utvikling i 2D og 3D
  • Spillprogrammering
  • Level design
  • Turer til spillfestivaler som Spillexpo og Dreamhack
  • Studietur til utlandet
  • Cosplay
  • Spillblogg
  • Besøk hos spillutviklere, spillskoler og andre bransjefolk
LINJELÆRER: Eivind Røbekk Hagerup