Forfatter

Drømmer du om å skrive en bok? Lær å bygge historier og karakterer, utforsk din egen skrivestil, møt forfattere og besøk forlag. Og se teksten din bli utgitt mellom to permer! 

Liker du å skrive?

Hos oss vil etablerte forfattere lære deg håndverket. Du vil få prøve ut mange sjangere, men også få muligheten til å dyrke det du liker best og bli bedre i det. 

Du vil lære å bygge opp en historie, bruke poetiske virkemidler, skildre omgivelsene, utvikle karakterer og skrive god dialog.  

Vi jobber med tekstsamtale som metode hvor vi lærer å gi hverandre konstruktiv tilbakemelding. Vi mener at man blir bedre til å skrive ved å bli gode lesere. Vi leser hverandre, men også utdrag fra kjente forfattere i alle sjangere. Elevene er aktivt med på å forme året og deres interesser påvirker undervisningen i stor grad. 

Du vil få mange morsomme oppgaver og jeg kan garantere at du vil bli bedre til å skrive. Og planlegger du å studere journalistikk eller skrivekunst er denne linja midt i blinken for deg! 

I løpet av året opplever vi også mye sammen: 

Vi har forfatterbesøk på skolen. Forfatterne snakker om sitt forfatterskap eller er gjestelærer for klassen. Tidligere har vi blant andre hatt besøk av Frode Grytten, Ingvild Rishøi, Per Petterson, Kenneth Moe, Molly Øxnevad og Tom Egeland. 

Vi drar på tur til Oslo og besøker et av de store forlagene, går i bokhandel og møter forfattere. Vi drar på teater sammen med teater valgfag. Vi arrangerer selv en kveld i nærområdet med opplesning av egne tekster.  

Du vil også få mulighet til å samarbeide med elever fra andre linjer også. Vil du skrive filmmanus eller lage barnebok? Skrive sangtekst eller manus til et spill? Det har du mulighet til hos oss. Samarbeid organiseres etter hvilke interesser elevene har det innehavende året. 

Antologi 

Hvert år gir vi ut en antologi med en samling av de beste tekstene av året. Denne er det elevene selv som er med å utforme og redigere. Her får du også anledning til å være med i antologiens redaksjon og få relevant erfaring med den type arbeid man gjør i avis og på forlag.  

Hvis du har lyst til å gå på Forfatter, kreves det bare en eneste ting: Du må ha lyst til å skrive.

Vi gleder oss til å treffe deg.

Lurer du på noe rundt søkeprosessen? Les om dette her.

Vi tilbyr også halvtårskurs på høst og vår for denne linjen.

Som elev har du stor påvirkningskraft på hva undervisningen og skoleåret ditt skal inneholde.
Ingen skoleår er like, men vi skal iallfall innom dette:

 • Karaktertegning
 • Sceneoppbygging
 • Plot
 • Dialog
 • Ulike sjangre og forfatterskap
 • Forfatterbesøk
 • Forlagstur
 • Gjestelærere
 • Studietur i inn- eller utland
 • Bokutgivelse med egne tekster
 • Lærerike og varierte skriveøvelser
 • Bevisstgjøring rundt den kreative prosessen

Vi drar til Dresden i Tyskland. Dresden er en by med en unik historie. Under andre verdenskrig ble den bombet sønder og sammen, men gjenoppbygd igjen og senere modernisert. Byen i seg selv er både en sann historie og en fiksjon, både en kopi og en original, både autentisk og kunstig. I tillegg er den slående vakker. Sammen skal vi utforske byen og se hvordan vi kan bruke både historie og fantasi i vår skriving. Vi vil benytte oss av byens kulturtilbud ved å dra på kunstmuseer, se severdigheter og gå på konsert. Og vi vil selvfølgelig ta oss tid til å skrive! I forkant vil vi lese en del tekster som utforsker historie og fantasi i kombinasjon. 

Vi reiser med båt til Kiel og kjører tog til Dresden derfra. På vei hjem tar vi en natt i Kiel, før vi tar båten tilbake. 

Nettmagasin «Gapahuk» er fortfatterlinjas eget nettmagasin. Der publiserer dere tekster gjennom hele skoleåret. Klikk på lenken for å se dagens elevers arbeid.

Har du spørsmål? Du er velkommen til å kontakte oss på forfatter@buskerud.fhs.no

Buskerud Folkehøgskole er en skole som er dypt erfarne med det de gjør. De har lange gode tradisjoner, og får kjente folk fra verden rundt til å komme til skolen. Vi får kjøre go-kart, drar regelmessig til Oslo, og får besøkt en nydelig øy, samt klassetur utenlands. Skolen har en ordentlig rektor og supre ansatte. De har utstyr, rom, og kunnskapen til å kunne utvikle seg i mange retninger. De har alt en folkehøgskole skal ha og enda mer!

Linjefag er alltid gøy og klasseturen var amazing. Året her har også gitt meg personlige utfordringer som har latt meg bli bedre kjent med meg selv.

Tekstsamtalene har gitt meg mye læring. Men generelt alt vi har gjort og lært har vært nyttig og bra.

Det absolutt beste valget jeg noen gang har gjort er å gå her et år. Jeg har aldri hatt lærere som er så dyktige innen fag samtidig som at de er fantastiske folk.
De bryr seg virkelig om elevene. Beste året i livet mitt.

Lærte flere nyttige skrivetips på forfatterlinja. Skolen tilbyr i tillegg et variert utvalg av valgfag med noen helt fantastiske lærere. Miljøet på skolen var veldig bra med hyggelige medelever og sosiale aktiviteter.

Ragnhild Eskeland-Lører på forfatter studiet

Lærer

Ragnhild Eskeland

Ragnhild er forfatter og oversetter. Hun debuterte i 2018 med romanen Føling som hun ble nominert til Tarjei Vesaas debutantpris for. Hennes andre roman Keen kom i 2020 og skal nå oversettes til dansk. I tillegg kommer hun snart ut med en essaysamling om kropp og litteratur. Ved siden av å skrive, har hun holdt skrivekurs for ungdom, jobbet i avis og tidsskrift og jobbet med undervisning på universitet.

Dette er Ragnhilds første år på Heimtun. Hun er født i 1985 og bor i Oslo.

Hopp rett ned til innholdet