Forfatter

Drømmer du om å skrive en bok? Lær å bygge historier og karakterer, utforsk din egen skrivestil, møt forfattere og besøk forlag. Og se teksten din bli utgitt mellom to permer! 

Liker du å skrive?

Hos oss vil etablerte forfattere lære deg håndverket.

Du vil få prøve ut mange sjangere, men også få muligheten til å dyrke det du liker best og bli bedre i det.

Du vil lære å bygge opp en historie, skildre omgivelsene, utvikle karakterer, skrive god dialog og gi konstruktiv tilbakemelding på tekst i hyggelige omgivelser.

Vi kan garantere at du vil bli bedre til å skrive. Og planlegger du å studere journalistikk eller skrivekunst er denne linja midt i blinken for deg!

Noen av årets høydepunkter:

 • Bokutgivelse:

  Hvert år gir klassen ut en antologi med en samling av de beste tekstene av året. Denne er det elevene selv som er med å utforme og redigere.

 • Forlagsbesøk:

  Vi drar til Oslo og besøker et av de store forlagene, går i bokhandel og møter forfattere.

 • Teaterbesøk:

  Vi drar på teater sammen med Teater valgfag. Elevene er med på å bestemme hva vi skal se.

 • Opplesning:

  Elevene arrangerer selv en kveld i Drammen hvor de kan, hvis de vil, lese opp egne tekster foran et publikum.

 • Forfatterbesøk:

  Forfattere besøker oss på skolen og snakker om sitt forfatterskap eller er gjestelærer for klassen. Tidligere har vi blant andre hatt besøk av Frode Grytten, Ingvild Rishøi, Per Petterson, Molly Øxnevad og Tom Egeland.

Hvis du har lyst til å gå på Forfatter, kreves det bare en eneste ting: Du må ha lyst til å skrive.

Legg likevel gjerne med 1-3 sider tekst i søknaden hvis du vil, slik at vi allerede nå kan få en smakebit av morgendagens forfattere

Vi gleder oss til å treffe deg.

Lurer du på noe rundt søkeprosessen? Les om dette her.

Vi tilbyr også kun halvtårskurs på høsten for denne linjen.

Som elev har du stor påvirkningskraft på hva undervisningen og skoleåret ditt skal inneholde.
Ingen skoleår er like, men vi skal iallfall innom dette:

 • Karaktertegning
 • Sceneoppbygging
 • Plot
 • Dialog
 • Ulike sjangre og forfatterskap
 • Forfatterbesøk
 • Forlagstur
 • Gjestelærere
 • Studietur i inn- eller utland
 • Bokutgivelse med egne tekster
 • Lærerike og varierte skriveøvelser
 • Bevisstgjøring rundt den kreative prosessen

Forfatter drar på slott-safari til Rhindalen i Tyskland. Vi tar toget til Köln og deretter båt nedover elven. I forkant skal vi utforske Mary Shelleys Frankenstein og europeiske hoffromaner for å sette oss i stemning! Reisen går gjennom en viktig del av europeisk historie, og vi skal skrive om reisen. 

Nettmagasin «Gapahuk» er fortfatterlinjas eget nettmagasin. Der publiserer dere tekster gjennom hele skoleåret. Klikk på lenken for å se dagens elevers arbeid.

Har du spørsmål? Du er velkommen til å kontakte oss på forfatter@buskerud.fhs.no

Buskerud Folkehøgskole er en skole som er dypt erfarne med det de gjør. De har lange gode tradisjoner, og får kjente folk fra verden rundt til å komme til skolen. Vi får kjøre go-kart, drar regelmessig til Oslo, og får besøkt en nydelig øy, samt klassetur utenlands. Skolen har en ordentlig rektor og supre ansatte. De har utstyr, rom, og kunnskapen til å kunne utvikle seg i mange retninger. De har alt en folkehøgskole skal ha og enda mer!

Linjefag er alltid gøy og klasseturen var amazing. Året her har også gitt meg personlige utfordringer som har latt meg bli bedre kjent med meg selv.

Tekstsamtalene har gitt meg mye læring. Men generelt alt vi har gjort og lært har vært nyttig og bra.

Det absolutt beste valget jeg noen gang har gjort er å gå her et år. Jeg har aldri hatt lærere som er så dyktige innen fag samtidig som at de er fantastiske folk.
De bryr seg virkelig om elevene. Beste året i livet mitt.

Lærte flere nyttige skrivetips på forfatterlinja. Skolen tilbyr i tillegg et variert utvalg av valgfag med noen helt fantastiske lærere. Miljøet på skolen var veldig bra med hyggelige medelever og sosiale aktiviteter.

Ragnhild Eskeland-Lører på forfatter studiet

Lærer

Ragnhild Eskeland

Ragnhild er forfatter og oversetter. Hun debuterte i 2018 med romanen Føling som hun ble nominert til Tarjei Vesaas debutantpris for. Hennes andre roman Keen kom i 2020 og skal nå oversettes til dansk. I tillegg kommer hun snart ut med en essaysamling om kropp og litteratur. Ved siden av å skrive, har hun holdt skrivekurs for ungdom, jobbet i avis og tidsskrift og jobbet med undervisning på universitet.

Dette er Ragnhilds første år på Heimtun. Hun er født i 1985 og bor i Oslo.

Kyrre Andreassen-lærer ved forfatterlinja. forfatter

Lærer

Kyrre Andreassen

Kyrre debuterte som forfatter i 1997 med boken Det er her du har venna dine. Hans siste bok, For øvrig mener jeg at Karthago bør ødelegges, kom ut i 2016 til strålende kritikker. Han har blitt tildelt Sultprisen og Språklig samlings litteraturpris. Kyrre har i tillegg jobbet som redaktør, konsulent og oversetter, og han underviser ved Gyldendals skriveskole. 

Kyrre har jobbet på Heimtun siden 2011. Han er født i 1971 og bor i Drammen.

Hopp rett ned til innholdet