Forfatter

Ønsker du å bli forfatter? Drømmer du om å skrive en roman? Lær å bygge historier og karakterer, utforsk din egen skrivestemme, møt forfattere og besøk forlag. Og se teksten din bli utgitt i bokform!

FORFATTER

Ønsker du å bli forfatter? Drømmer du om å skrive en roman? Lær å bygge historier og karakterer, utforsk din egen skrivestemme, møt forfattere og besøk forlag. Og se teksten din bli utgitt i bokform!

Finn din skrivestemme!

Forfatterlinja er stedet for “learning by doing”. Du vil bli utfordret til å skrive alle mulige slags tekster. Samtidig vil du lære mer om selve håndverket. Du vil lære om karaktertegning, sceneoppbygging, plot, dialog, ulike sjangre og forfatterskap, og du vil bli bedre i stand til å se hva som fungerer og hva som ikke fungerer i en tekst. Kort sagt: Du vil bli bedre til å skrive.

Vi lager to bøker med elevtekster, en til jul og en ved skoleslutt. 

Vi drar på studietur til utlandet, besøker forlag i Oslo, og vi går på opplesningsarrangementer og får forfattere på besøk. De siste årene har vi blant andre hatt Frode Grytten, Ingvild Rishøi, Per Petterson og Tom Egeland innom klasserommet. 

Vi har også gjestelærere som underviser i ulike temaer som for eksempel novelleskriving og fantasy.

Hvis du har lyst til å gå på Forfatterlinja, kreves det bare en eneste ting: Du må ha lyst til å skrive.

Som elev har du stor påvirkningskraft på hva undervisningen og skoleåret ditt skal inneholde.
Ingen skoleår er like, men vi skal iallfall innom dette:

 • Karaktertegning
 • Sceneoppbygging
 • Plot
 • Dialog
 • Ulike sjangre og forfatterskap
 • Forfatterbesøk
 • Forlagsturer
 • Gjestelærere
 • Studietur til utlandet
 • To utgivelser i året med egne tekster
 • Lærerike og varierte skriveøvelser
 • Bevisstgjøring rundt den kreative prosessen

Har du spørsmål? Du er velkommen til å kontakte oss på forfatter@buskerud.fhs.no

Denne skolen har gitt meg noen av de beste opplevelsene i livet mitt. Fantastiske ansatte, artige aktiviteter som blir oppsatt i løpet av året og kule valgfag/linjefag der du vil bli kjent med folk med samme interesser som deg (eller nye interesser).

Heimtun ble starten på uvurdelige vennskap, og et sosialt liv uten like.
Det er slik undervisning og engasjement fra lærere og elever som virkelig gir deg lærelyst og mersmak.

Heimtun har ett fantastisk team av lærere.  Tegneserielinja gir deg et godt innblikk i hvordan det faktisk er å jobbe med illustrasjon og frilans.
Ett år på Buskerud Folkehøgskole er en god investering for livet!

Om du som vurderer et år på folkehøyskole leser dette; PRØV! Alle fortjener et år (eller to) der de kan fokusere på bare seg selv og sine interesser, og jeg vet ikke om noe sted i verden som er en bedre arena for dette en Buskerud Folkehøgskole.

Buskerud Folkehøgskole er en skole for deg som ønsker å komme inn i et kreativt miljø og knytte sterke vennskapsbånd med mennesker av samme art. Det er menneskene som skaper skolen, og Buskerud Folkehøgskole har de aller beste.

Det absolutt beste valget jeg noen gang har gjort er å gå her et år. Jeg har aldri hatt lærere som er så dyktige innen fag samtidig som at de er fantastiske folk.
De bryr seg virkelig om elevene. Beste året i livet mitt.

Søk og få den beste (Rock & Metal)-læreren i mils omkrets!

Hadde et utrolig fantastisk år på tegneserielinja! Anbefales 100%

Lærte flere nyttige skrivetips på forfatterlinja. Skolen tilbyr i tillegg et variert utvalg av valgfag med noen helt fantastiske lærere. Miljøet på skolen var veldig bra med hyggelige medelever og sosiale aktiviteter.

Jeg er veldig takknemlig for at Heimtun er som den er. Buskerud Folkehøgskole hjalp meg med å vokse og finne ut den jeg virkelig er. Denne skolen er trygg å komme ut til og å være deg selv på.  Jeg har fått opplevelser, minner og venner for livet.

Helene Guåker er lærer ved forfatterlinjen vår

Lærer

Helene Guåker

Helene er fra Nes på Hedmark. Hun har gått på Forfatterstudiet både i Bø og Tromsø, og har studert nordisk litteratur ved universitetet i Agder. I tillegg har hun tatt forfatterutdanningen ved Norsk barnebokinstitutt. Hun har skrevet flere bøker for ungdom og voksne, og i september gir hun ut sin niende bok. I 2017 ble hun nominert til Brageprisen for ungdomsromanen Sveiseblink. Hun har turnert i store deler av Norge på grunnskole og videregående med ulike sceneproduksjoner, forfatterbesøk og skrivekurs. Helene er vikarlærer på forfatterlinja skoleåret 20-21.