Rock & Metal

I over 20 år har det blitt dyrket frem mengder av hardtslående metal-musikere på Fiskum. Metal-huer fra hele landet har møttes på Buskerud Folkehøgskole for å foredle de mørke toner!

Nordens eneste metal-linje

Rock & Metal-linja på Buskerud Folkehøgskole er unik, og har blitt kalt «den mest spennende linjen jeg noensinne har opplevd» av Ihsahn, hovedmannen i det legendariske black metal-bandet Emperor.

Rock & Metal er en eksepsjonell arena for nettverksbygging for deg som har lyst til å bli en del av det den “nye generasjonen” av norske metal-musikere. 

Hvert år gir vi ut en samleplate under navnet «Ungt Blod» på Spotify o.l, du finner de under «elevarbeid» lenger ned på denne siden.

Vårt fokus
Banderfaring: samarbeid, konserter/studio
Komposisjon: egenkomponerte låter
Teori: med tilhørende praktiske samspillsoppgaver 

Du lærer prosessen fra idé til ferdig utgivelse, og spiller konserter med proft lyd- og lysutstyr.
Dykk ned i samspill, komposisjon, improvisasjon, musikk- og lydteori. 

Undervisningen henter musikalsk inspirasjon fra rock, metal og jazzrock m.m (Gojira, Opeth, Behemoth, Meshuggah, Mastodon, Emperor, Black Sabbath Pantera, Godspeed You! Black Emperor, Swans, Zeal & Ardor, King Crimson, Tool etc).

Vi tar i hovedsak opp søkere med gitar, bass, trommer, keyboard/tangenter og elektrisk fiolin som hovedinstrument. **Vokalister er også velkomne til å søke men man bør også kunne spille et instrument.

Lurer du på noe rundt søkeprosessen? Les om dette her.

Som elev har du stor påvirkningskraft på hva undervisningen og skoleåret ditt skal inneholde.
Ingen skoleår er like, men vi skal iallfall innom dette:

 • Komponering og arrangering av egne låter
 • Improvisasjonsøvelser på akkordprogresjoner
 • Diatoniske og bluesskalaer
 • Intervaller, akkord-og gehørlære
 • Markeringsøvelser for trommer
 • Grunnleggende lydteknikk og musikkproduksjon
 • Promo-/bransjekunnskap
 • Gjestelærere/forelesere
 • Stor konsertsal med topp lyd- og lysutstyr.
 • Studioinnspilling og konserter
  …og mye mer!

Undervisningen er samspillsbasert, så en del forkunnskap/erfaring er påkrevd.

Hamburg er Tysklands nest største by og er glemt perle i Nord-Europa. Byen full av kulturelle opplevelser, kunst, musikk, historie og yrende byliv. Under studieturen drar vi bl.a. på metalkonserter, klassiske konserter i en av Europas flotteste saler, kunstutstillinger og musikkbutikk-safari. Hamburg har et godt kollektivtilbud, og alle elever får reisekort så man kan utforske alle deler av byen både på land og vann.
Rock & Metal reiser alltid på høsten, og studieturen er en samlende opplevelse som knytter klassen sterkt sammen.

Har du spørsmål? Du er velkommen til å kontakte oss på musikk@buskerud.fhs.no

Jeg har lært en del om mixing og tekniske ting om musikkutstyr. Jeg har også lært å spille live og har fått litt erfaring med det.

Tre positive ting med Buskerud Folkehøgskole er alt av det sosiale, Vegard sin forbløffende kunnskap om alt mulig rart og konserter

Heimtun ble starten på uvurdelige vennskap, og et sosialt liv uten like.
Det er slik undervisning og engasjement fra lærere og elever som virkelig gir deg lærelyst og mersmak.

Buskerud Folkehøgskole er en skole for deg som ønsker å komme inn i et kreativt miljø og knytte sterke vennskapsbånd med mennesker av samme art. Det er menneskene som skaper skolen, og Buskerud Folkehøgskole har de aller beste.

Søk og få den beste (Rock & Metal)-læreren i mils omkrets!

Vegard Eggum-Lærer på Rock og Metal linja

Lærer

Vegard Eggum

Vegard har jobbet en årrekke som studioprodusent og tekniker. Han er aktiv som soloartist og musiker, og har spilt i band fra han var 13 år. Han er Spellemannsnominert gitarist og vokalist, som i tillegg driver et platelabel og har mange års erfaring med markedsføring av musikk og band. Vegard var selv elev ved Trøndertun Folkehøgskole. Vegard er født i 1980 og bor på Kongsberg.

Hopp rett ned til innholdet